shareit

СВЕТЪТ СПОРЕД: сутрешните блокове

| от |

Будите се сутринта от шума на пристигащо писмо. Отваряте пощата и скъсвате мощно плика. Той съдържа ваша снимка, на която ясно се вижда как минавате на червено. После паркирате на пешеходна пътека, докато влачите куче, а в небето Меркурий грее ретроградно. Вие сте в нарушение, кучето е в шок, а Меркурий е в овен. Леко се възмущавате от снимката. Поглеждате плика, за да видите от кого е. Снимката е от ваш зрител.

Излизате от вас и що да видите! Някаква фирма е поставила стол за 10 минути на едно паркомясто да го запази, защото чака стока. Целият квартал е вдигнал ръце от наглата фирма! Това се случва за втори пореден месец! Има група граждани от обществото, които протестират срещу стола.

– Нощес около стола се събират наркомани да се бодат! – твърди някой, чието име започва с „баба“.

– Ами ако някой не го види този стол, какво ще стане? Къде са институциите? – задава правилните въпроси втори.

– Кой открадна парите! – проплаква трети.

Те са на мнение, че трябва да се направи нещо. Общината трябва да дойде с багер и да бутне този незаконен стол. Жена ридае. Детето й е болно, а тя е тук да протестира. Ами ако детето й сега умре, какво правим? Фирмата ли ще й го плати! Материално отговорното лице е в Гърция. Разбираме, че фирмата и преди е била осъждана – за това, че пощата й е в abv.bg. Трагедия.

Прибирате се вкъщи на безопасно място. Краят на света явно отново е близо, точно както миналия път. Разбирате, че сте ограбен. Мъж с брадва е влязъл у вас, за да ви задигне пенсията, обаче не взимате пенсия и ви е откраднал телефона. Не можете повече. Сипвате си една ракия без бандерол, от вашата. Рязко се стряскате.Ами ако някое дете я намери? Ще я изпие и ще кара пияно! Ами ако блъсне някое дете?

Мъжът, който ви открадна телефона, сега ви се обажда, за да ви бъде телефонен измамник. На какво ли ви се обажда, след като нямате телефон? Не знам. Казва, че някой е съсипал нещо и трябват 10 000 лева.

– Кой е съсипал какво?

– Костов съсипа държавата!

Затваряте телефона, защото се чувате шум на пристигащо трето писмо. Водата е. Имате 700 лева вода. Понеже вие сте слон само интелектуално, явно някой ви краде водата. „Сигурно е някой от махала Брусника в село Лютидол, защото там днеска падна град“. Това знаете от второ писмо. Засмивате се леко при мисълта „На село падна град“ и забравяте за какво става въпрос.

Минути за култура. Днес главното събитие е всички да се разхождаме навън с биберони и малки шапчици. Това се прави с цел да подлъжем Антон Хекимян, че има нова мода и да го накараме да се облече като бебе в ефир.

 
 
Коментарите са изключени за СВЕТЪТ СПОРЕД: сутрешните блокове