shareit

КАК ДА: изкараме хубаво лято в офиса

| от |

Като се замислите, ама не много, офисът има капанчест характер. Зависи къде работите, разбира се, но в повечето случаи седите на едно място 14 часа, пиете 2 кафета и накрая си тръгвате като на 7 ракии. Като на капанче. Ето как да изкарате хубаво лято като на морето, но в офиса.

Коктейли. В офиса често се намират достатъчно и същите препарати, с които се правят истинските коктейли. Смесете, например, една част липов чай и два части разочарование и хоп! коктейл. Кръстете го Малката текила. Вземете една част сироп за кашлица и си изцедете тениската вътре. Ето ви мастика. Или нещо, което напомня на мастика – точно както купешките мастики. Кръстете коктейла Стрес на кристали. Намерете някоя Мария и ѝ счупете носа. Наточете кръв, наръсете го с пепел от цигари и го назовете Блъди мери.

Храна. Под бюрата вижте за дъвки. Затворете всяка дъвка, която намерите, между две капачки от бира. Миди. Докарват го и на текстура, и на соленост. Искате цаца? Солети. Шкембе чорба? Значи – намерете в интернет пансиони за кучета и изберете този с най-много. Нататък няма да ви казвам какво да правите. Но ако сте в колебание, нека ви подчертая – така ще можете да казвате, че сте летували на „пълен пансион“.

Плаж. Някоя вечер изкъртете и разбишкайте плочките пред входа. След това се обадете се в Общината и им кажете „Тия плочки тука докога ще седят така! Аз данъци плащам, а вие!“ и там измислете нещо. На другия ден отпред ще има седем роми и един камион с пясък – горе-долу колкото роми се падат на толкова пясък и на морето. От вас се иска само да сварите царевица.

Природа. Както всички знаем, хартията се прави от дървета. А какво е природата? Природата е дървета. Ако те оставя в Сахара, сред природата ли ще кажеш, че си? Така че се увийте в хартии като шпек от бакалия и вече вие самият ще станете природа. Вие самият вече ще станете дърво.

Мацки и пичове. Не знам тук как стане – всеки сам да се оправя. А може и така да стане…

Возене на надуваем банан и подобни развлечения. Поръчайте пица и накарайте доставчика да ви върже на всички столовете за колата и да ви дърпа. За по-автентично изживяване вържете столовете без колелца. Докато ви дърпа, оставете пицата на слънце, да я нагрее и да се спече, да стане на итонг. После я занитете с един молив за стената, завъртете я и я целете с нещо, с телбод, например, като мишена по панаирите. Ех, че весело може да бъде в офиса!

И последен съвет. Напишете си имената на листчета и теглете томбола все едно ще си подарявате подаръци за Коледа. Когато изтеглите някого, обаче, целта е да му откраднете нещо. За да ви е истинска почивката, трябват и перипетии. Ако вашият човек е беден и няма какво да му откраднете – не се безпокойте. Спаднете му гумите на колата, пребийте го, сложете му черен пипер в цигарите. Морето дава, но и взима.

 
 
Коментарите са изключени за КАК ДА: изкараме хубаво лято в офиса