shareit

Мъжете, които обичаме: Антонио Бандерас на 55

| от chronicle.bg |

Нали се сещате за онези актьори, които имат своя пик на славата, имат много участия в различни филми, преминават през кариерата си под знака на секссимвола, зрителите ги понасят на крилете на известността и след време ги свалят оттам.

Антонио Бандерас не е от тях. Той е един от актьорите, чиито звезди светят със собствена светлина, без значение какви сътресения понасят и как се справят със славата. Големият Бандерас днес навършва 55 години, което е безспорен повод да ви дадем възможността да си припомнете някои от най-епичните му роли в киното.

Бандеарас е носител на награда „Гоя“ и две „Европейски филмови награди“, номиниран е за „Сатурн“, „Еми“ и три награди „Златен глобус“. От 2005 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Неговата актьорска звезда изгрява във филмите на Педро Алмодовар – Laberinto de pasiones“ (1982), „Матадор“, „La Ley del deseo“ (1987), „Жени на ръба на нервна криза“ и „ Ела, завържи ме“.

Първото му участие в холивудски филм е през 1992 г. в „Кралете на мамбото“, като по време на участието си в него, Бандерас все още не говори английски. След това кариерата му тръгва само нагоре: следват участията му във „Филаделфия“, „Интервю с вампир“, „Десперадо“ и емблематичния за него „Зоро“.

Вижте кои негови роли избрахме за задължителни за гледане. В галерията.

 
 
Коментарите са изключени за Мъжете, които обичаме: Антонио Бандерас на 55