shareit

Когато попартът срещне номинираните за „Оскар“ филми…

| от chronicle.bg, по Shutterstock |

Дни след 31-та годишнина от смъртта на Анди Уорхол, движението в изкуството, в което той е пионер, срещна тазгодишните филми, номинирани за най-добър филм на Наградите на академията на САЩ.

Както повелява традицията, всяка година дизайнерите в Shutterstock превръщат елементи от най-добрите филми на годината в творба на изкуството. Тази година отново всяко от деветте заглавия е интерпретирано през призмата на попарта. И резултатът е повече от приятен за окото. Нека не забравяме, че попартът, макар отдавна да не е най-популярното течение в изкуството, едва ли скоро ще загуби блясъка си на най-значимото течение на миналия век. Дори и днес се наблюдава частично завръщане към него, породено от носталгията по картините със супените консерви и диптиха на Мерилин.

А до „Оскарите“ остават само два дена, така че сега е идеалният момент набързо да прегледате галерията ни. Следете за две неща (поне) – кои филми да гледате в до неделя през нощта и колко готини са всичките постери на Shutterstock. Приятно разглеждане.

 
 
Коментарите са изключени за Когато попартът срещне номинираните за „Оскар“ филми…