Джилиън Андерсън ще е Желязната лейди в „Короната“

| от chronicle.bg |

Само една истинска Желязна лейди може да изиграе първата Желязна лейди в историята.

След като видяхме Мерил Стрийп в култовата роля на Маргарет Тачър във филма „Желязната лейди“ (The Iron Lady, 2012), беше очаквано персонажът да се появи на още едно място в следващите години – сериалът „Короната“.

Според световните медии актрисата Джилиън Андерсън е подписала договор да влезе в ролята на първата жена министър-председател на Великобритания в четвъртия сезон на хитовата продукция на Netflix. Компанията все още не е потвърдила официално, но информацията идва от достоверен източник, според медиите.

Напомняме, че ситуацията беше подобна и с Хелена Бонъм Картър, чието участие дълго време беше непотвърдено, преди Netflix да обяви, че тя ще играе принцеса Маргарет в предстоящия трети сезон.

Андерсън е поредното голямо име, което се присъединява към състава на сериала. Вече знаем за Оливия Колман, която наследява Клеър Фой в ролята на кралица Елизабет II и Хелена Бонъм Картър като сестрата на Кралицата. А Маргарет Тачър ще бъде следващата историческа политическа фигура в сериала след Уинстън Чърчил в първи сезон (брилянтно изигран от Джон Литгоу).

Трети сезон на „Короната“ ще разказва живота на кралица Елизабет II от края на 60-те и 70-те годни. Участието на Андерсън в четвъртия сезон е вероятен знак, че действието там ще прескочи в 80-те години, когато Тачър управлява страната.

В момента няма никакви новини относно това кога ще излезе третият сезон.

 
 
Коментарите са изключени за Джилиън Андерсън ще е Желязната лейди в „Короната“