Джъд Лоу би искал да се срещне с папа Франциск

| от chronicle.bg, по БТА |

Британският актьор Джуд Лоу, превъплътил се в образа на атипичен папа в сериала „Младият папа“, заяви, че би искал да се срещне с папа Франциск, от чието великодушие се възхищава, предаде Франс прес.

„Много бих искал да се срещна с него, но досега това не бе възможно – каза 44-годишният актьор в интервю за в. „Авенире“. – Намирам за чудесен начина, по който папа Франциск успява да обедини международната общност. Великодушието му завладява сърцата на всички и е открито за духовността.“

Джуд Лоу изпълнява ролята на въображаемия папа Пи Тринайсети в сериала „Младият папа“ на италианския режисьор Паоло Сорентино.

Британецът е в образа на 47-годишния итало-американски кардинал Лени Белардо, който за всеобща изненада току-що е избран за папа. Докато кардиналите смятали, че ще си имат работа с папа, когото лесно ще манипулират, Пи Тринайсети демонстрира сложен и лукав характер.

Свръхконсервативен, той пие „Кока-Кола“ с вкус на череша, пуши в салоните на Ватикана и се бори с психичната травма, че като дете е бил изоставен от родителите си.

След като първият сезон на сериала бе много успешен в редица страни, сред които Италия, Франция и САЩ, сега се работи над втория му сезон. Снимките са планирани за 2018 г., а излъчването му – за 2019 г.

 
 
Коментарите са изключени за Джъд Лоу би искал да се срещне с папа Франциск