shareit

Боливудска звезда погаси дълговете на 1398 фермера

| от chronicle.bg |

Амитабх Баччан е погасил повече от $560 000 дългове на фермери след като криза в аграрния сектор остави много от тях в краен недоимък. Той написа в блога си във вторник, че „се е погрижил“ за 1398 фермера от Утар Прадеш, щат в северна Индия, където Баччан е роден.

Над 50% от населението на Индия е свързано със земеделския сектор, който осигурява 18% от БВП на държавата. В последните години фермерите се борят с най-различни трудности – вредите от мусони, покачващи се цени на горивото и липса на субсидии от държавата. В резултат на това хиляди фермери изпадат в дългове, а според данни на правителството през 2013 година 11 772 се извършват самоубийство, или 44 на ден.

Амитабх Баччан сам по себе си е институция в държавата. Той участва в над 200 филма и води местния „Стани богат“.

kinopoisk.ru

„Искам да накарам хората да разберат на какъв хал са фермерите и какви трудности имат. Не искам да се изтъквам, искам всички да помогнат на фермерите, които не могат да си позволят основни нужди.“

През 2016 година министър-председателят на Индия Нарендра Моди обеща да инвестиции в земеделския сектор като целта му е фермерите да удвоят доходите си до 2022 година.

 
 
Коментарите са изключени за Боливудска звезда погаси дълговете на 1398 фермера