shareit

6 прекрасни филма, които не се класираха за наградите „Оскар“

| от chronicle.bg |

Всяка година историята с номинациите за „Оскар“ се повтаря. И нормално. Във всяка категория се излъчват само по пет филма, а добрите филми далеч надхвърлят тази цифра. И няма как всеки, който е добър, да получи номинация.

Nо добре известен факт е, че номинация за „Оскар“ води до драстично повишаване на гледанията и приходите на даден филм. А останалото бавно, но сигурно потъва забвение, особено когато не влиза в общия тематичен калъп на киното днес. И накрая някои страхотни филми след години се помнят главно от киноманите, които ги следят.

С напредването на годините наградите „Оскар“ престават да бъдат ориентир що се отнася до доброто кино и това, че даден филм или актьор не се класира за номинация, не означава, че филмът няма своите неоспорими достойнства.

Тази година номинациите за „Оскар“ не могат да се похвалят с много по брой „издънки“. За сметка на това малкото направени са достатъчно големи, че да им обърнем внимание. В галерията горе сме събрали 6 прекрасни филма, които по една или друга причина, не успяха да намерят място в големите категории на наградите „Оскар“ 2019. Но трябва да се гледа на тях, като номинирани, защото просто са достатъчно добри.

 
 
Коментарите са изключени за 6 прекрасни филма, които не се класираха за наградите „Оскар“