6 филма, които да си подарим за рождения ден на Венсан Касел

| от chronicle.bg |

Днес това прекрасно френско момче прави 52 години. Споко, той може да си позволи да е момче на 52. Днес е петък и предстои ужасен, мрачен, дъждовен и студен уикенд.

Трябват ли да изброяваме още причини, поради които трябва да си пуснете някой от най-добрите филми на Венсал Касел тази (а и следващите, а и всички останали) вечер?

Венсан Касел е сред най-добрите френски актьори на днешното кино. Потомствен актьор, той учи цирково изкуство преди да започне да играе в театъра в Брюксел. След кратък курс по актьорско майсторство в Ню Йорк започва филмовата му кариера.

Освен френските му филми, отдавна превърнали се в класики, той взема участие и в световни филми като „Бандата на Оушън 2“ (2004), „Черният лебед“ (2010) и „Джейсън Борн“ (2016). За ролята си във филма „Жак Месрин“ получава награда „Сезар“. А в личния си живот, със също толкова голямата Моника Белучи бяха една от най-известните звездни двойки в Европа.

Спираме да пишем, вие спирате да ни четете и нека се насладим на най-добрите роли на това лошо момче на френското кино. За повече информация: галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за 6 филма, които да си подарим за рождения ден на Венсан Касел