shareit

Този регистрационен номер счупи базата данни на Калифорния

| от |

Ако работите като програмист, най-вероятно знаете, че има стойности, особено в езици като java script, наречени „null“. На разговорен език това е въздържанието от всякаква стойност. Не си представяйте цифрата „0“, защото дори тя има стойност в компютърния език. Ако потърсите такава стойност в някои програми, най-вероятно може да я счупите, поради простата причина, че машината не може да търси нещо, което няма стойност или не съществува. Джоузеф Тартаро решил да използва идеята си като регистрационен номер. Проверката в базата данни на полицията показала, че въпросният бил свободен, следователно срещу скромната сума от 35 долара, човекът се надявал да се измъкне от всяка глоба.

Представете си, че полицията снима номера и след това решава да ви потърси по база данни. Написва магическия регистрационния номер „Null“ и системата се чупи. До тук всичко е добре, самият шофьор и очевидно програмист, споделя, че не е имал глоба от 2016-а година, а е сигурен, че поне веднъж е карал с превишена скорост. Всичко е прекрасно, ала изниква друг не толкова добре премислен проблем. Всеки път, когато полицията трябва да напише фиш, извършен от неизвестен извършител, използва онази променлива, която няма никаква стойност, а именно – „Null“. С други думи, ако някой се опита да търси конкретният регистрационен номер, автоматично чупи системата. Но след като се пише глоба на неизвестен извършител, тя пак се лепвала в стойността „Null“. Компютърният език не позволява съществуването на подобна стойност, в базата данни не се пише регистрация, просто се води отчетност за дейност и съответно щом се остави празно поле за регистрационен номер, то отново се води „Null“. Всяка глоба от неизвестен извършител е „Null“.

Командата не може да бъде открита цяла година, докато не настъпва 2017-а. Джоузеф отваря отново базата данни на Калифорния, пише своя регистрационен номер за подновяване и осъзнава, че този път е счупил сайта. Използвайки референтен номер, той успява все пак да продължи безумието в системата на полицията. Първият сигнал за проблем идва през 2018 година, когато получава глоба за липсата на стикер върху регистрационния номер. Имайки предвид, че вече кара из града, решава да заплати глобата, защото са 35 долара и за 2 години не е получил нито една друга глоба. И след като има една платена глоба, реката потекла. Различни малки и големи глоби пръскали пощенската кутия на тариката. При това се оказва, че глобите са за всякакъв вид автомобили. Джони кара Infiniti, но очевидно има и Honda, Toyota, Mercedes – множество коли от тези модели. Получил е дори глоби от 2014-а година, макар и тогава още да няма този регистрационен номер. Добрата новина е, че е успял да свали глобите до 140 долара. И още по-забавното, регистрирането на този автомобилен номер продължава да е вакантно, тоест някой не е обърнал внимание и не е изчистил системата.

 
 
Коментарите са изключени за Този регистрационен номер счупи базата данни на Калифорния

Повече информация Виж всички