Това е най-отдалечената кръчма във Великобритания

| от |

Известно е, че българинът има особена алкохолна култура, въпреки факта, че световната статистика ни слага много по-далече от топ 10. Разочаровани или не, можем да открием, че както винаги има социологически пробиви в самите изследвания и обикновено губим правото си на достойни почитатели на чашката. Странно е, особено след като българската кръчма трябва да бъде поставена под закрилата на Юнеско. Тя е малката сензация, където човек открива нови световни конспирации, лек за най-тежките болести и научава новините, преди да са стигнали до ефир.

И докато България се радва на изключително разнообразие, британците, тези тъжни хора, строят своите заведения на много далечни дистанции. Оказва се, че кръчмата Old Fordge е достъпна за онези почитатели на бира и други спиртни напитки, само след около 20-30 километра ходене през планини или с пътуване с лодка. Това е едно от най-отдалечените заведения в цялата територия на Великобритания.

Въпросната локация се намира на западното крайбрежие на Шотландия и изисква от мераклията да тръгне пеша от Кинлок Хорн или Гленфинан, за да може да стигне до въпросното място. Почитателите нямат други варианти, а най-лошото е, че често са необходими около 2-3 дена, за да се стигне до локацията, тъй като самият път изобщо не може да се смята за приятелски, а изисква експертни умения по трекинг. Пътуването с лодка е около 14 километра и не изисква чак толкова страдание, особено след като всеки ден има една такава, която тръгва към 6 часа и 30 минути следобед, но ако я изпуснете, трябва да си наемете частна такава.

И тук идва по-важният въпрос: защо да бъхтите толкова път до заведение, което изисква толкова много страдания?

Оказва се, че въпреки далечната дистанция, това е място, което според най-различни научно популярни издания, се смята за величествена и уникална кръмча, без еквивалент. Намира се на някои от най-сериозните планински маршрути и точно по тази причина привлича туристи и планински почитатели, предизвикали себе си, за да минат един абсолютно безумен район. Освен предлагането на разнообразни напитки, домакините знаят как да приветстват покровителите на планината, особено след като всеки е запознат с предизвикателствата, които се крият.

За онези, които открият по-сериозно вдъхновение в чашата, при това след по-сериозно пътешествие, селото, където се намира Old Fordge, предлага и места за отдих. Странното е, че селото има едва 110 жителя, които закупуват кръчмата и след това започват да я реставрират по старите модели и по спомените на по-възрастните жители. Самата сграда датира от 1770 г. Освен всички останали практики, жителите запазват и старите рецепти за приготвянето на морска храна, запазвайки своите традиции. За да има и алкохолно качество, местната пивоварна продължава да работи с помощта на специално построени ветроцентрали, които доставят около 280 киловата енергия.

Преди да бъде кръчма, Old Forge е играел ролята на малък хотел, след това се е превърнал в социален клуб на работниците и в последствие става кръчма. Тъй като самото преживяване става специално след изкачване на планини, хората имат нужда от напитка, а най-интересното е, че могат да прекарат вечерта и да говорят само с един от местните, тъй като заведението привлича хора от цяла Великобритания. Повечето гости преживяват нещо, което разказват с години след това, а по мнението на мнозина, въпросната кръчма винаги предлага ново изживяване.

 
 
Коментарите са изключени за Това е най-отдалечената кръчма във Великобритания

Повече информация Виж всички