shareit

Сърбия създаде първите тролски ферми, използвайки ученическа програма

| от |

Лятото на 1998 г. ще бъде запомнено с няколко основни елемента. Високи температури, много слабо представяне на родните футболисти във Франция, както и зараждането на интернет. Мнозина ще заявят, че електричеството и информационната мрежа вече са във въздуха. Проблемите с електрическата мрежа се забелязват навсякъде. Падането на напрежението е отчетено в домове, училища, комуникационните компании и дори военните. От домовете на мнозина ще тръгнат достатъчно жици, за да направят началото на първите интернет връзки.

Никой не вижда потенциала на 20-30 метра между домовете, но скоро се появяват и първите сайтове, които идват и с първите реклами. Интернет започна да дава информация за пътища, за самолетни и жп билети. Прави повече, отколкото всяко друго изобретение, което някога се е раждало. Появяват се първите сайтове, които носят и най-елементарните имена pets, go и други. Стоковата борса се присъединява към следващият интернет фурор, молът се появява в мрежата, вече има ново лично пространство и бойно поле за всеки човек, който иска да се изрази. След това започнаха и интернет срещите, а с тях и първите бизнес срещи на високо ниво, елиминирайки дългите пътешествия. Всеки следващ ден има нещо ново в интернет и винаги е по-добро от старото.

Безплатни илюстрации на Хакер

По същото време има и институции, които не виждат много добро в интернет проявите. През същата година излиза публикацията „Мрежова-центрирана война: произход и бъдеще“. Предупреждението е направено точно преди началото на новото хилядолетие. Очевидно е, че още тогава започва да се говори за прословутата интернет война. Обществото е на път да се промени, а с него ще се открият и новите хоризонти на технологията. Няма как една цяла развлекателна индустрия да успее да се промени, но да остави армията в миналия век.

В следващите три години ще започне по-сериозно финансиране на най-различни инициативи, а една от тях ще бъде Google. Това е проект, който обединява правителството и Силиконовата долина, които се надяват, че ще успеят да уловят интереса на американските жители през новия век. Ражда се реализацията на интернет и започва да расте точно по описанието, което е описано от някогашните фантасти. Това ще е началото на едно масово и доброволно следене, за което всеки се съгласява, защото „Прочетох общите условия и съм съгласен с тях.“.

Приходите от ЦРУ и НСА ще бъдат изпратени при компютърни специалисти от CalTech, МИТ, Харвард, Станфорд и още много други.

Техните наблюдения предсказват цялото интернет движение, следят го като ято птици или колония от мравки, които започват да покриват нови хоризонти, когато нямат пречки. В самата колония се създава и система за по-лесно наблюдение и следене по интереси. Една идея, продукт, политическа позиция, всичко това обединява и разделя. НСА започва да разглежда всички, които дори и да не изказват същата идея, следват същата посока.

Интернет позволява демографски анализ, откриване на общества по интереси, политически или религиозни кадри, потенциалните секс престъпници, терористи и потенциални такива.

Безплатни илюстрации на Ransomware

Лари Пейдж и Сергей Брин ще бъдат част от Станфорд, когато започват да правят сериозен прогрес през следващите месеци и години ще се занимават с анализ на информация, пристигащ директно от интернет. Google започва своя живот през 19998 г. Превръща се в окото на света, както и неговото ухо, но също така се превръща и в едно безпощадно военно оръжие, което работи смело срещу кибер войната.

Мрежата през 1998 г. започва своите крехки стъпки малко по-трудно и най-голямата цел ще е насочена към изгрева – изток. Необходимо е време, но времето няма да се съобрази със следващата сериозна интернет стъпка.

Далече на изток от Сергей и Лари се намира Косово. Легнало между границата на Сърбия и Албания. Предимно планински регион в много лошо състояние и обитаван най-често от етнически албанци, които отдавна се смятат за сърби, за да угодят на сръбското управление. Предстоящият жесток конфликт ще започне за пореден път с още един нормален и напълно очакван елемент – говорим за обществото в по-голямо общество. В средата на 90-те години на миналия век ще потекат пари към така наречената Освободителна армия на Косово. Нейната цел е да извършва най-различни саботажи и атаки срещъ сърбите в Косово.

До февруари 1998 г. Сърбия ще отговори с ескалация на силата, която минава всички разумни точки. Серия от екзекуции и кланета в началото на 1998 г. ще дадат началото на един голям и кървав конфликт, който скоро няма да приключи. Маделин Олбрайт ще предупреди Слободан Милошевич, че настоящата траектория на действа не може да остане повече като „Вътрешна афера“ и скоро ще се наложи външна намеса за извършените престъпления. Ултранационалистите на Сърбия и Хърватска започват да извършват най-различни престъпления – мъчения, изнасилвания, кланета, изгаряне на хора и още много други в Сараево, Сребреница и цяла Босна. Косово също попада в мерника на ултранационалистите. Всичко вече върви в посоката на войната.

И точно тук се оказва, че интернет наистина може да се превърне в оръжие, това може да е първата голяма интернет битка. Хакерските вълни започват да пробиват сички албански сайтове и да продължават да фокусират вниманието върху основната точка на конфликта.

В големите албански сайтове се поставя сръбско знаме с оръжие и послание. Хакерите пишат на сръбски и английски.

Безплатни илюстрации на Ransomware

Съобщенията гласят „Добре дошли в сайта на най-големите лъжци и убийци.“, „Албански братя, викът за оръжие ще остане завинаги ваш флаг, докато ние съществуваме.“. Следващата цел ще бъде информационния център на Косово, който се смята за един от най-активните във вражеската пропаганда и показва много негативно отношение срещу сръбския интерес.

Далеч по-голямата буря се подготвя изцяло извън мрежата. Серия от кланета ще бъдат извършени от сърби, косовските бойци също ще върнат жеста и ще отговорят подобаващо на Милошевич, който никога повече няма да се усмихне след представянето на информацията по тази тема.

През цялото време в мрежата се говори за плановете на САЩ да създадат нов световен ред и да изместят Белград от цялата схема. Започват да се разкриват най-различни видове репортажи, които идват от Ню Йорк, показват се най-различни пожари и сцени на насилие от Голямата ябълка, но междувременно малцина знаят, че това са сцени от холивудски филми. Започват да се изпращат и най-различни предупреждения, че мюсюлманските орди се подготвят за една последна и финална атака в Косов, която ще предскаже и началото на една още по-жестока революция водеща следващата стъпка към крайно десните ценности.

Ден след ден, всеки един потребител в интернет ще разбира, че нищо хубаво не го очаква и започва да става мнителен към мюсюлманското албанско-сръбско население. Дипломатическото напрежение ще се опита за кратко да спре следващата етническа война. Истината е, че още през 60-те години на миналия век ще стане ясно, че подготовката и въоръжаването на мирното население ще доведе до точно такава гражданска война, но никой не се интересува от крайния резултат.

Наложените санкции очевидно ще поставят началото на лудостта и ще продължат да тласкат бившата Югославия към желанието за кръвопролитие. Всичко е толкова стегнато, че на теория нищо не влиза и не излиза в страната, докато престъпността продължава да се повишава. На улицата започва да се продава валута, оръжие, наркотици, кокаин, откраднати блага и дори хакерски кодове.

Безплатни снимки на Код

Една вечер ще се появи огромна свастика в чиния, направена стриктно от кокаин и ще бъде сервирана на Марко Милошевич – синът-плейбой на Слободан Милошевич. Това практически трябвало да бъде съобщението, което напомня на САЩ да не си вре носа някъде, където не е мястото. Всички около него показват, че одобряват визията, а какво се е случило със свастиката, това най-вероятно няма да разберем, но можем да гадаем.

И трябва да разберем, че войната в интернет няма ограничения, може да бъдете платени, може да не подозирате нищо и да изпълнявате необходимите функции, но за хилядите младежи в Сърбия, които подкрепят Марко и желанието му да покаже колко лош и силен герой може да е, историята има съвсем различен почерк. Всеки младеж с компютър помага за ескалирането на ситуацията. По това време в Сърбия започва да става ясно, че родителите имат представа каква може да е интернет връзката и какво може да получи един младеж от нея. Домашният интернет е благо, но интернета в учебните заведения и университетите е известен като един от най-бързите. В учебните часове има обучение за мрежови познания и боравене с това ново технологично чудо.

Интернет напрежението се повишава дори за 9-годишните. Един ученик споделя, че в час по информатика са били посетени от експерт, който работи в института Лола Рибар. Въпросният дори разказал какви роботи на унищожението се строят и как човекът вече ще бъде ненужен за воденето на война. Най-важното е, че докато роботите и дроновете летят, фронтът ще бъде във вражеския компютър.

Без комуникацията на функциите, казал експерта, няма никакъв ориентир или стрелба, няма кой да даде заповедите. Малко след това ще открием, че мъжът е готов да предложи и нещо повече – право на младежите да се обучават в изкуството на интернет войната. Няма нито един ученик, който да се откаже от идеята да служи на родината си и да се защитава от вражеска Америка, която се опитва да го унищожи или да пристигне с нови роботи и да го завладее.

Бъдещите хакери ще запишат своите имена на лист хартия с молив и след това ще имат първите си профили като инициали. Много от тях ще бъдат открити и днес в мрежата, като не спират да се хвалят за своите хакерски атаки или пробиви в системите на „противника“. Мнозина ще имат и 15 минути слава, където ще обясняват как се сражават пред монитора.

Вярвате или не, това е моментът, когато Сърбия създаде своята нова армия от компютърни гении, но не за общото човешко благо, а за създаването и контролирането на пропагандата. И докато повечето са облечени изцяло в идеята за защита на нацията и сражение срещу големите противници. Войната приключва, но знанията остават и този път ще се открие нов фронт и страни като Русия и Китай са готови да заплатят, при това в долари. Много пред 2000 г. и появата на Анонимните, сръбските хакери ще водят една много специална битка и ще бъдат възможно най-търсените в различните публични форуми.

Първата задача, когато едно дете получи компютър и интернет – често финансирани от сръбските учебни програми – е веднага да свали определени кодове и да се постарае да ги изучи самостоятелно. На запад точно тези процеси се наблюдават от големите бизнес индустрии и винаги са готови да водят по-сериозни дела за кражбата на интелектуален труд. На изток, компютрите са новият комунизъм, всичко, което може да бъде открито, манипулирано, променено и откраднато, веднага се превръща в следващото необходимо оръжие. За мнозина, изучаването на прости кодове и възможността да се правят най-различни манипулации, официално се смята за голям успех. Организирането и създаването на уеб сайтове за бизнес, а след това и хакването им, може да се смята за всекидневно и дори досадно занимание.

Повечето ученици от тази програма ще осъзнаят, че са обучавани да свалят сайтове, които не са удобни на властта. Учебната програма ще постави началото на хибридната война, но не само на Балканите, а в цял свят. Скоро след това ще открием тролските ферми за манипулиране, бързо ще забележим и по-сериозното влияние на интернет в живота ни, разпространяването на фалшиви новини и огромно количество зло, изискващо само и единствено да се постигне хаос в мрежата.

В зората на новото хилядолетие ще открием, че спортът, шахматните клубове и дори музиката няма да бъдат толкова интересни за младежите, колкото хакването на следващия сайт. Това е новото модерно и геройство за абсолютно всички. Това е просто забавление и всички ще го последват, защото кое дете не си мечтае за компютър в епоха, в която доларът и инфлацията започват да чупят рекорди.

 
 
Коментарите са изключени за Сърбия създаде първите тролски ферми, използвайки ученическа програма

Повече информация Виж всички