shareit

Русия обвини Украйна за опит за покушение срещу Владимир Путин

| от |

В последните часове на деня стана ясно, че руската информационна агенция RIA съобщи, че в Кремъл се е състоял неуспешен атентат и опит за елиминирането на Владимир Путин. Събитието се случва точно след няколко дена от затварянето на Червения площад в Москва, разположен близо до Кремъл. Към това не трябва да забравяме, че именно Руската федерация за няколко поредни дни се постара да атакува Киев и различни региони от Украйна, използвайки дронове и далекобойни ракети.

В ново обвинение се твърди, че Русия обвинява директно Украйна за използването на бойни дронове, които са били насочени към Кремъл и то в малките часове на нощта. Самите кадри се появяват в социалните мрежи и показват летящи обекти, които преминават сградата на Кремъл и се самовзривяват близо до руския флаг. На този етап се твърди, че Украйна няма нищо общо с въпросните атаки. Говорители на Зеленски посочват, че в момента цяла Украйна се стреми към съвсем различна цел – освобождаването на собствените си територии от руския агресор. Твърди се, че това просто е мотив, за да може Русия да започне своята по-сериозна и глобална териториална провокация в Украйна.

По данни на Русия, двата дрона са имали за цел да поразят Кремъл, но са били елиминирани благодарение на електронна радарна единица. По това време става ясно, че Владимир Путин не е бил в сградата. Логично е, че никой не би очаквал от него да се намира там по това време, следователно идва и въпросът: колко точно са достоверни тези така наречени „атаки“?

Въпросните дронове, поне от записите, по никакъв начин не могат да се класифицират като военни. Напомняме на нашите читатели, че Украйна и до днес приема любителски фотографски дронове, които имат силата да носят малко по-сериозно тегло, максимум килограм, но със сигурност не могат да се използват толкова лесно за полет от Украйна до Москва. Обхватът им, при това в най-добрите възможни условия, не надвишава повече от 10 километра. Въпросното разстояние се изчислява на пряк достъп, който не включва сгради и други безжични сигнали, влияещи на разстоянието.

Да не забравяме, че параноята на руския президент не стига до там и най-вероятно Кремъл има повече защити от всяка друга сграда в света. За успокоение на всички, Владимир Путин не е пострадал и работи извън Москва. Атентатът е толкова свиреп, поне по думите на руснаците, че парчетата от дрона не са успели да ранят никого, нито да засегнат сградата. Посочва се, че това е силна провокация малко преди парада на 9 май, който също се състои  в Москва. Същият официално ще се проведе по план.

Кметът на Москва официално забранява полетите с дронове над града. Същите могат да се използват със специално разрешение от кметството. Няколко града в Русия вече се отказаха от идеята да провеждат парад. Всичко това се случва в следствие на мерки за сигурност. Опитът за атентат срещу Владимир Путин може да бъде оценен и разгледан в следващото видео от социалните мрежи.

 
 
Коментарите са изключени за Русия обвини Украйна за опит за покушение срещу Владимир Путин

Повече информация Виж всички