shareit

Китайската Мата Хари е мъжка – най-глупавият човек на Франция разказва – част 2

| от |

Бернард ще се замисли и ще признае, че половите контакти с момчета са били много по-еротични. Най-вероятно напрежението се е оказало проблем. Докато се върне от банята, забелязва, че Ши вече е в своето бельо и има кръв по крака. Липсата на женски форми се описва като дълга хормонална терапия и затова няма женските форми. Дори сексът може да навреди на здравето ѝ. Няколко месеца, преди да си тръгне от Китай, Бернард разбира, че Ши е бременна – съмняваме се, но французинът е толкова хлътнал, че просто няма как. Преди да замине, Бернард заявява, че ако е момче, то ще се казва Бертранд, а ако е момиче ще бъде Мишел.

Обещава, че ще се върне обратно в Китай. След четири години ще изпълни обещанието си, точно след великата Пролетарска Културна революция. При завръщането си, Бернард най-накрая ще е спал с жена и ще бъде много по-нахакан. Въпросната е френска студентка по медицина, която го харесва. Това обаче не му пречи да мисли за Ши и да иска да я спаси от Китай. Изпраща писмо и чака отговор. Като всеки влюбен французин, той забравя да постави обратен адрес на плика, но след три дни решава да иде на място. Изненадващото е, че неговата любима не живее в същата къща. Китайците там ще го пъдят, но ще напишат някакъв адрес. Това е достатъчно.

Влюбеният ще я потърси на новия адрес. Таксито ще го остави пред огромен жилищен блок. Осъзнавайки, че хората го гледат, завърналият се любовник предпочита да повтори опита през нощта. За да не ходи с такси, Бурсико ще вземе един от велосипедите на посолството, но няма да обърне внимание, че същият има дипломатически номера. Не може да разчете адреса и моли едно младо момиче да го заведе. След серия от стълби, най-накрая ще бъде пред вратата на своята любима. Още при влизането, Бернард ще разцелува първо майката, а след това и своята любима. Ще побърза да попита дали имат дете и Ши ще бъде категорична, но то не е в апартамента.

Двамата не може да стоят дълго, защото имало чужденец в сградата и било опасно. Тя го изпраща бързо и обещава, че ще се срещнат. След три дена се връща отново в апартамента и този път „китайката“ ще го посрещне със снимка на 2-3 годишно дете, което е в градина и има почти същото квадратно лице като това на баща му. Преди да се усети, Бернард е заловен от тайната полиция, която нахлува в дома на приятелката му. Обвинен е в шпионаж. Ши и майката са изпратени в едната стая, докато Бернард трябва да стои в хола. Там ще заяви, че се е запознал с другаря Ши Пейпу и някога е бил учен на френски от него. Бил голям приятел на китайския народ и искал да разбере какво се случва с революцията.

Номерът минава, но французинът не разбира как Ши е изведена от апартамента. В следващите месеци ще обикаля и най-накрая ще осъзнае, че е следен. В един момент внезапно ще се срещне отново с нея и ще каже къде смята да стои в 2 часа всеки ден. Срещат се за някакви скромни моменти, пишат си писма, а той все още не е виждал сина си. Най-накрая успява да измисли нов вариант, с който да легализира срещите – заявява, че иска да изучава китайската революция. Това ще се случва по два пъти на седмица. Детето било родено на 12 август – рождения ден на Бернард – понеже било от чужденец, Ши трябвало да го изостави, но решила да го изпрати при семейството на роднини, които да го представят като слуга. След още няколко седмици ще стане ясно, че трябва да има още един учител в апартамента, изпратен директно по препоръки на Пекин.

Той говори френски и с удоволствие поздравява дипломата за неговия напредък. След седмици в обработка, най-накрая Бернард ще попита как може да помага на китайския народ. Повече от това не е необходимо. За съжаление неговата работа в посолството няма достъп до военните телеграми, те се изпращат в друг офис, той има достъп само до дипломатическата кореспонденция. За голяма радост, много често пощата, която трябва да се изпрати, стига до Бернард и той има достъп до нея. За съжаление не може да даде информация за Съветската армия и нейното развитие.

За щастие обаче идват писма от посолството в Москва, както и от посолството в САЩ. Бурсико ще прибира документите под ризата си, а след това ще ги слага в куфара си и ще ги носи до учителя Канг. Всеки път щом Канг е в апартамента, Ши ще излиза от жилището. Това не пречи обаче да дава лист с неща, които французинът да купува, когато е Хонконг или Шанхай. Сексът също е мираж, но поне се случва по два пъти в месеца. Ши контролира всичко и не дава много възможност за действия. Най-накрая заявява, че ще се върне във Франция и ще се ожени за студентката, която е имал преди.

Ши ще го попита дали може да живее без нея и синът им, а с това се слага и край на всички съмнения. Скоро ще свърши и дипломатическата мисия. На 15 ноември ще се появи и „синът“. 7-годишно момче наднича зад вратата. Всичко сякаш се нарежда, през деня те се разхождат, а вечерта бабата взима детето и има време за интимности. В повечето случаи Ши ще използва устата си и ръцете си. Момчето се върнало след подобряването на политическия климат. При завръщането си от една командировка през ноември, французинът не се вижда с никого и остава да живее при своята любима. С приключването на мисията, Бернард ще прекара около 20 месеца в Париж. Там ще се наслаждава на живота, ще спи с мъже и жени, ще продава закупения порцелан от Саудитска Арабия и Китай и ще бъде безгрижен.

През 1976 г. политическите проблеми в Китай се засилват и охолния живот ще приключи, Бернард иска да се върне при сина си и ще кандидатства за работа в Далечния изток, този път има позиция, но тя е в Монголия. Работата го устройва, защото е на около 36 часа път с влак. Няма и много мераклии, особено след като повечето французи не са доволни от кухнята и условията за живот. Те обаче нямат син от китайка/китаец. В Монголското посолство няма дори сейф за документите, защото рядко има хора, които да останат за повече от седмица. Французинът лети за Пекин, бързо урежда среща с Канг и след това се качва на Транс-Сибирската железница, която пътува между Пекин и Москва. Той е единственият в посолството, който може да пише на машина и е назначен за секретар на посланика – цялата поща минава през него.

В Монголия работата продължава както обикновено. Дипломатът има приятели, има храна и позволява на всеки да използва охолството платено от френските данъкоплатци. Запознава се с една особено красива монголка с руски корени, която няма нищо против да се забавлява с него, макар и да е омъжена. В посолството Бернард ще извика и своя любовник – Тиери, с когото се запознават в Париж. В един момент двамата ще имат отворена връзка и мъже и жени ще ги посещават в различно време. Ши остава на заден план, но пък синът е важен.

След още четири години, Бернард най-накрая ще успее да издейства виза за Ши, която ще дойде по линията на Франция за културни мероприятия. Китайката и синът пристигат на 9 октомври 1982 г. Бернард е на нов пост и Тиери трябва да посрещне двойката. Дори любовникът не подозира, че Ши не е жена. Следват запознанства със семейството, където Ши ще се представя за чичо. В следващите месеци китайката/китаец ще участва във френски опери, а след това ще бъде поканен и в две телевизионни предавания. За активната работа получава виза за още една година престой във Франция. Франсоа Митеран идва на власт и веднага приема с топли чувства човек, който е преминал през китайския ад.

Мосю Ши никога не казва, че познава Бернард. През 1982 г. Дирекцията за наблюдение ще прави редовната годишна проверка и ще установи по картоните, че Бернард Бурсико има връзка с някой си Ши Пейпу, който сега е регистриран на адреса му. На 1 юли инспектор Жан-Луис Флори ще позвъни на апартамента, за да открие полу-кавказко полу-азиатско момче на вратата. Жан знае, че това е синът, а Ши е жена. Проблемът е, че адамовата ябълка може да се види от няколко километра. На 2 юли Ши ще бъде заведен при лекар, но той няма да извърши прегледа. Ще бъде записано, че Ши е жена. Същата е обвинена в съучастничество в шпионаж. Заведена е в съда и тогава съдията ще изиска пълен медицински преглед, за да знае в кой затвор да я изпрати.

На 8 юли Бернард ще бъде още в своята килия, когато ще чуе, че и „другият“ пристига. Не разбира защо Ши идва в мъжки затвор. Най-вероятно не е позволила да бъде изследвана и затова я третират като мъж. От затвора, двойката се връща обратно в апартамента за претърсване. От всички само Бурсико не разбира какво се случва и ще шепне на Ши, че трябва да се женят, това щяло да помогне. На 13 юли става ясно, че Министерството на правосъдието е получило резултатите от медицинския преглед и обявява Ши Пейпу за мъж. Един от пазачите ще събуди Бернард и ще му каже, че говорят за него. По радиото се чува само:

„Китайската Мата Хари, която е обвинена в шпионаж, е мъж.“

Разследването продължава в следващите шест месеца. Съдия Ларош ще изслушва и двамата отделно, но една сутрин ще ги събере, за да задава въпроси и на двамата. Бернард ще слуша как двамата са се запознали и как са се срещнали на парти във Френското посолство. Потвърждава всичко и след това ще чуе думите, които ще го шокират. Ши е мъж, точно това, което е признал и в съда.

„Никога не съм казвал на Бернард, че съм жена. Позволих му да повярва, че мога да бъда жена. По това време и аз смятах, че съм жена, след като нямах мъжки полови органи. Имах дупка, която обаче не кореспондира с идеята за вагина, след като гледах една колежка в операта, която си сваля грима. Ши Ду Ду не е мой син.“

Все пак половинката ще държи на своето и ще каже, че детето е на Бернард, защото е използвала неговата семенна течност, за да направи изкуствено осеменяване на яйцеклетка. По късно ще се чуди защо Франция, след като е демократична държава, се интересува от пола на един човек? В продължение на шест месеца приятели и адвокати ще му казват, че Ши е мъж. В последните две седмици ще чуе два пъти същото от нея/него. Истината ще лъсне едва след като двамата се качат в една и съща затворническа кола. Там най-накрая Ши ще разкрие своите мъжки полови органи. След това ще го посъветва да си мълчи и ако има късмет, Ши също ще бъде освободен. Китаецът никога не споделил тайната си, защото нямало време.

След 12 дена Ши ще е освободен и изпратен в Китай, за да бъде съден там. Бернард страда, а след това историята продължава да тъгува по своя вече любим. За зла беда в края на пролетта ще излязат и резултатите – Бертранд не е негов син. От мъка ще се самоубие в затвора, прерязвайки гърлото си. Посмъртно той ще бъде обвинен в предоставяне на информация на врага. През 1987 г. Ши Пейпу ще получи помилване от президента на Китай, след като е прекарал година в затвора. И все пак, какво е Ши Пейпу.

След лекарски преглед всички са категорични, че е мъж, но има една подробност. Същият може спокойно да прибира своя полов орган в телесна кухина и тогава само неговите тестиси провисват и имитират вагина. Изненадващото е, че при прегледа няма никакви следи от проникване в ануса. Следователно всичко е било един много добър параван, който няма как да бъде забелязан, не и в тъмната стаичка на китайски панелен блок.

 
 
Коментарите са изключени за Китайската Мата Хари е мъжка – най-глупавият човек на Франция разказва – част 2

Повече информация Виж всички