Как да познаем истинския Путин от двойниците му

| от Twitter/@justline |

Използването на двойници на велики личности и лидери, не е практика от вчера. Впрочем ще открием, че подобни маневри са се случвали и много по-рано и дори са описвани в приказките. Всички знаем приказката за принца и просяка, но благодарение на технологиите и модерната медицина, през последния век е доста лесно да се създаде двойник. Няма изненада, че Адолф Хитлер е имал такъв, същото важи и за Йосиф Сталин, до услугите на такива са се възползвали Саддам Хюсейн и Удай Хюсеин, които претърсват цялата държава за хора, които могат да приличат на тях.

Един от последните интересни кадри ще е последният диктатор – личността, която официално има заповед за задържане и се очаква да последва стъпките на други интересни диктатори като Слободан Милошевич. Владимир Владимирович Путин е известен със своята засилена параноя и вече няма как да избягаме от факта, че същият господин все по-често осъзнава, а и последният военен парад го доказва, че неговата военна операция продължава да върви назад. След като самият Евгений Пригожин заплаши, че е на път да напусне Бахмут и да изтегли войниците, колкото и да са останали, сега е лесно да се замислим и на какви надежди стои последният диктатор в историята на Европа.

Въпреки многократните опити на Кремъл да отхвърли тази идея и да сподели, че великият лидер е само един и няма място за реплики, историята и старите практики на КГБ не могат да бъдат толкова лесно отхвърлени. Впрочем през последните години се наложи една много точна сентенция:

„Не вярвайте на нищо, преди да бъде отречено от Кремъл.“

Тук идва и най-важният въпрос: съществува ли двойник на Путин? Краткият отговор е: да. По-дългият се фокусира и върху техния брой. Очевидно е, че руският президент е на напреднала възраст, не може да забрави някои от основните си практики от зората на КГБ. Неговата походка е особено специфична, поведението и маниерите също. Освен това не трябва да забравяме, че имаше редица снимки, разкриващи едно и също обкръжение, с което ясно се демонстрира, че параноята минава нормалните граници.

Владимир Путин е роден на 7 октомври 1952 г. и като 70-годишен старец е ясно, че времето е взело много. Здравословното състояние не е цветущо, а опитите за подмладяване много ясно посочват, че ботоксът може да маскира някои несъвършенства, но със сигурност прави и много по-лесен за разпознаване онзи двойник от оригинала.

По-скоро оригиналната версия.

Как може да разпознаете оригиналният Владимир Путин от неговите двойници? Има черти, които лесно издават разликите. Например ще открием, че и до днес Путин продължава да ходи в типичния КГБ стил, изискващ неговата дясна ръка да е винаги прибрана плътно до тялото. Идеята е, че когато агентът върви така, той винаги има бързината да извади личносто си оръжие и да го използва, пропускайки размахването на ръката. Лявата ръка най-вероятно продължава да се движи, за да може поне автоматичният часовник да се зарежда. Би било неестествено да видим движение с две прибрани ръце.

Вторият важен елемент, който трябва да се наблюдава по време на присъствието на Владимир Путин, това е неговата охрана. Въпреки сериозната смелост и твърдението, че същият отдавна е в безопасност, подозираме много сериозен подбор на охрана, както и изисквания към нея. Не случайно се потвърди, че всички тайни любовни връзки на руския президент се пазят от най-добрите агенти на ФСБ.

Следователно е повече от лесно да се проследи броят на хората, които осигуряват защитата. Любопитен факт е, че на 9 май, когато Русия празнува денят на победата, лесно можем да забележим и топовен изстрел, който успя да накара гостите, включително Лукашенко, да се замислят дали да вървят напред или да останат на място.

На парада, някои любопитни зрители заснемат сериозна и повишена охрана на снайперисти и войници, готови да елиминират дронове, които навлязат във въздушното пространство. Липсата на авио шоу по време на парада, също не може да ни изненада – любителски дрон лесно може да се скрие от радарите, маскирайки се от сигналите на прелитащи самолети. Точно по тази причина е възможно да подозираме и доста ясно, че оригиналният Владимир Путин е бил на парада.

Ако се загледате в неговата походка, бързо ще забележите и традиционното прибиране на ръката до тялото. Сигурно звучи абсурдно, но точно това умение се тренира с години и трудно може да се забрави като навик след това. Опитайте се да постигнете същия успех с възрастен човек, който е прекарал целия си живот с нормална походка.

Възможно ли е Путин да бъде без охрана в някои моменти? Отговорът идва от много специален и колоритен опонент на руския лидер, наблюдавал много сериозно коледните му изяви. Г-н Гиркин отдавна критикува и изказва недоволство относно провеждането на специалната военна операция, позната в цял свят като война.

Неговите думи са доста близки до разумното. Путин няма да е този човек, който ще излезе и ще дава речи, няма да е човекът, който ще се прегръща с непознати хора и ще награждава войници. Той е онзи, който се води със сериозен кордон и охрана, стои на дългата далечна маса, за да не може никой да го доближи. Гиркин ясно посочва, че по време на коледното посещение на Путин в храма, всички свещеници са били ясно инструктирани, че не трябва по никакъв начин да бъдат близо до своя велик лидер, в противен случай не е изключено да има произведена стрелба без предупреждение.

Нека продължим напред и обърнем внимание на някои от популярните стокови снимки, които Путин винаги използва за своите празници. Там много често се забелязват едни и същи хора, облечени като военни, лекари, инженери и много други. Това не е случайно. Предвид промените на живота в Русия през последните няколко години, където се оказа, че газът не може да достави най-обикновени блага, ситуацията започна да се променя значително и да създава доста главоболия на повечето граждани.

Логичната стъпка в този случай е, че лидерът няма да иска да се среща със случайни хора, особено след като те трудно разкриват своите намерения. От 2022 година се наблюдават специални стоково снимки, където лицата участват в почти всяка една активност. Високата параноя ни показва и оригиналното присъствие.

След като говорим за 70-годишен мъж, за когото се подозира, че се лекува от някакво мистично раково заболяване, преминаването през коронавирус също даде своите симптоми и отражения, логиката трудно би представила жизнен и енергичен човек. Не веднъж сме имали възможност да видим Владимир Путин да куца на официални представяния, а малко след това Кремъл пуска само снимки.

Президентът изглежда повече от изморен на някои от своите видео разговори. От друга страна е логично, че много пъти е предпочитал да прави своите изяви с помощта на технология, а не на място. Липсата на мобилност и огромните усилия за изправяне на крака, официално изискват създаването на двойници. При наличието на сума от 250 милиарда долара като приходи от встъпването във власт до този момент, няма да е трудно да се изградят копия.

Дяволът, казват мъдрите хора, се крие в детайлите. Владимир Путин има доста белези, които трудно биха могли да се скрият в хода на времето. Нито една пластична операция няма да може да го запази толкова, колкото му се иска, следователно нека видим и какво ни представя интернет. На първата снимка ще забележим, че по време на годишната реч на 21 февруари, тази година, Владимир Путин е премахнал своята брадичка и изглежда в пъти по-жизнен, отколкото всички останали. Не знаем какви магически манипулации може да са направени, но лесно се забелязват интересни детайли.

Обърнете внимание на ушите. Точно над ставата на ушната мида ще забележите едно специфично издърпване на кожата, липсващо на другите две снимки. Брадичките също са различни и показват завидно отпускане на кожата. Що се отнася до ушите, на трите снимки те са различни при всеки един модел. С други думи, Путин трябва да е магьосник и рязко да се подмладява или просто използва двойници. В противен случай няма много отговор защо и как успява да се сбръчка в разстоянието месец, а на следващият ден да е обратно във форма. На 20 март има още една още по-абсурдна визия.

 Виждаме малко по-едро лице и специфични нагъвания на челото, които до някаква степен могат да се редуцират с ботокс и да създават специфичния изненадан поглед на пациента, но размерът на носа и бързото порастване на коса, спрямо останалите модели, изисква някакви въпроси.

Ако потърсите снимки на Владимир Путин, при това от последните 2 години, бързо ще се изненадате от разликите и ще останете с дълбокото усещане, че не гледате един и същи човек. Любопитен детайл от дебрите на конспираторите е присъствието на бенка или кожно образование на скулата. При някои двойници същата присъства, но е направена особено некадърно и леко се различава от оригинала.

И нека не забравяме, че има и една вена, която изпъква близо до ухото, някои двойници не могат да се радват на такава. Нека не забравяме, че един от първите френски детективи лесно посочва как ушите на човек не се променят във времето, за разлика от други детайли по лицето. И тук идва най-важният въпрос: кой е оригиналният Путин?

Няма да разберем, би било почти невъзможно да търсим разликите, освен ако не се използва ДНК тест. Факт е, че Путин никога не е посещавал Мариупол или други локации в Украйна от началото на войната, изпращани са неговите любими двойници, готови лесно да бъдат пожертвани.

Най-лесният начин за разпознаване или поне допускане до оригиналната версия на руския първи ще е да се вгледаме във всички детайли. Неговата походка, неговото поведение, детайли по лицето, наличието на охрана и разстоянието между него и събеседниците му. Това са детайли, които няма да объркат абсолютно никого. Всичко останало, от гласа до присъствието на речи и публични изяви, може да се манипулира изключително лесно.

Тази информация може да е полезна, особено ако съдът в Хага обяви награда за Путин за престъпления срещу човечеството. Вече има заповед за издирване, следователно нека проверим и какви ще са следващите стъпки.

 
 
Коментарите са изключени за Как да познаем истинския Путин от двойниците му

Повече информация Виж всички