shareit

Готови ли сте за още Лисбет Саландър? Идва нова книга… а филм?

| от |

Когато Стиг Ларшон умира от сърдечен удар през 2004-а той е написал едва три книги от поредицата си „Милениум”, която проследява историята на шантавия хакер Лисбет Саландър и журналистът Микаел Блумквист.

Попринцип Стиг планира цялата поредица да е част от общо десет книги и малко преди смъртта си той праща мейл до свой приятел, в който обяснява, че вече е почнал работа по четвъртата книга „Милуниум” и дори е стигнал до средата й. Това е точно преди 11 години. Малко след това шведският писател и журналист умира и книгите остават три. Много фенове дълго се чудят ще има ли нова книга, и ако „да”, не може ли партньорката на автора да я довърши. Но това така и не се случва по различни легални причини.

201403241522411501

Впоследствие шведите започват работа по три филма, които адаптират книгите на голям екран – „Мъжете, които мразеха жените”, „Момичето, което си играеше с огъня” и „Взривената въздушна кула”. Така изгряха звездите на Ноуми Рапас и Микаел Нюквист, които играят главните роли. Филмите се превръщат в култови, намират безброй фенове по света и дори американците ги купуват, за да ги адаптират в техен вариант. Малко хора знаят, но Ноуми и Микаел снимат сериал веднага след трите филма с името „Милениум”, който се състои от общо 6 епизода.

The_Girl_with_the_Dragon_Tattoo_Poster

Американската версия на филма излиза през 2011 година, а Руни Мара и Даниел Крейг влизат в главните роли. Филмът няма чак такъв финансов успех, какъвто компанията очаква, но въпреки това е номиниран за 5 Оскара, включително за женска роля за Руни Мара и дори печели една статуетка. Студиото потвърждава – втори филм, по втората книга, със сигурност ще има. Днес, 4 години по-късно, проектът изглежда все повече като мираж.

Наскоро, през E!Online сама Руни Мара опроверга слуховете, че втори филм ще има:

“Не, не мисля, че ще има втори филм. Нещата просто не се наредиха и ми е тъжно, че няма да мога да играя отново тази роля.”

Което е тъжно. Защото много би ни се искало да видим Руни и Даниел, както и подходът на Финчър (Дейвид Финчър, режисьорът на първата част) към историята на Ларшон.

За сметка на това ще може да прочетем четвъртата книга за Лисбет и Микаел. Още през 2013-а беше подшушнато, че шведският писател Давид Лагеркранц ще довърши четвъртата книга. А вече и потвърдено – тя трябва да излезе през август тази година под името „That Which Does Not Kill Us“.

 
 
Коментарите са изключени за Готови ли сте за още Лисбет Саландър? Идва нова книга… а филм?