shareit

Маргарет Атууд продължава с „The Handmaid’s Tale“

| от chronicle.bg |

Маргарет Атууд продължава със света „The Handmaid’s Tale“ и това продължение може да дойде по-скоро, отколкото очакваме.

Авторката обяви датата, на която излиза „The Testaments“ – следващият роман за прислужницата. Той продължава историята й 15 години след събитията от първия роман. В кратко видео в Twitter Атууд разкри, че книгата ще излезе през септември 2019 година.

„За тези, които попитаха: Да, пиша продължение на „The Handmaid’s Tale“. Събитията в „The Testaments“ се случват 15 години след финалната сцена с Офред и са разказани от трите женски персонажа. Ще бъде публикувана през септември 2019.“

Във видеото Атууд казва, че вдъхновението й идва от „света, в който живеем“. „The Handmaid’s Tale“ беше публикувана преди повече от 30 години. От тогава романът даде сериал с два сезона, който спечели Еми за най-добър сериал през 2017.

Сериалът и книгата свършват горе-долу по едно и също време. Епилогът в книгата, който излиза от гледната точка на Елизабет Мос, която играе Офред, помагат на продуцентите и сценаристите да излязат извън литературата. (Разбира се, това не се случва за първи път в историята на телевизията.)

Маргарет Атууд също така работи и по специално издание на „The Handmaid’s Tale“ за Audible, което леко драматизира финалните части на книгата.

Сериалът ще се завърне с 3 сезон, но все още нямаме дата.

 
 
Коментарите са изключени за Маргарет Атууд продължава с „The Handmaid’s Tale“