shareit

Самолетът на AirAsia не е имал разрешение за полет в деня на инцидента

| от |

Филиалът на AirAsia в Индонезия, чиито Airbus катастрофира преди 9 дни в Яванско море на път от Сурабая, Индонезия, до Сингапур не е имал разрешение от индонезийското транспортно министерство да лети в деня на катастрофата, обяви ведомството, съобщават световни агенции.

„Вече е ясно, че е имало нарушение, защото полетът се е извършил без разрешение“, обяви генералният директор за разследване на въздушния транспорт към индонезийското Министерство на транспорта Джоко Мурятмоджо.

Министерството е дало разрешение на филиала за полети от Сурабая до Сингапур само за дните понеделник, вторник, четвъртък и събота. За последните три месеца са провеждани полети сряда, петък и неделя (когато се случи катастрофата).

Най-важното е, че самолетът е можел да получи само еднократно разрешение за полет от Сурабая до Сингапур. Според Мурятмоджо министерството разследва кой е дал разрешение за излитане на самолета.

По-рано транспортният министър обвини пилота на падналия в Яванско море самолет на 28 декември затова, че не са били разгледани метеорологичните условия преди полета. Обаче индонезийските пилоти обявиха, че обвиненията са безпочвени.

Днес отново беше подновено издирването на корпуса на самолета. До момента са открити 34 тела, 9 тела от 162 души на борда на падналия самолет са идентифицирани. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Самолетът на AirAsia не е имал разрешение за полет в деня на инцидента