shareit

Луфтханза вдига цените на самолетните билети от септември

| от CHR Aero |

Най-голямата германска авиокомпания планира да увеличи цените на билетите, продавани чрез глобалните системи за дистрибуция, съобщава немският вестник Die Rheinpfalz Zeitung, цитиран от Агенция Фокус.

От септември всеки, който иска да лети със самолетите на „Луфтханза“, ще трябва да похарчи 16 евро повече за билет.

Към днешна дата около 70 на сто от всички резервации за полети на компанията се правят чрез глобалната система за дистрибуция, използвана от туристическите агенции, която предоставя възможност на пасажерите да комбинират няколко услуги едновременно, ползвайки по този начин редица отстъпки. Така по-големият дял от печалбата от продажбата отива към агенциите.

„Искаме по-висок процент на приходите от полет“, обясни търговският директор на германския национален превозвач Йенс Бишоф. „Не е приемливо като действителен доставчик на самолетни услуги авиокомпанията да има най-ниска печалба – 4 %, а посредниците – 20 на сто“, коментира Бишоф като поясни, че годишните разходи на „Луфтханза“ за доставчиците от глобалната система възлизат на „известна и висока трицифрена милионна сума в евро“.

Без такса билети на „Луфтханза“ ще могат и в бъдеще да бъдат закупувани на гишетата или чрез онлайн-портала на авиокомпанията.

 
 
Коментарите са изключени за Луфтханза вдига цените на самолетните билети от септември