shareit

Зигмар Габриел с остра критика към Ангела Меркел за ТТИП

| от chronicle.bg |

Германският вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел остро разкритикува позицията на канцлера Ангела Меркел за договора за свободна търговия между ЕС и САЩ (ТТИП) в интервю, показващо отново разделението в правителството по тази тема, предаде Франс прес.

Ангела Меркел „сгреши, като каза, в еуфорията около посещението на (президента на САЩ Барак) Обама, че можем при всички случаи да приключим преговорите тази година, и като го повтаря сега“, коментира Габриел, който е и председател на Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Габриел се опасява, че ако споразумението бъде сключено спешно, то ще е лошо, и подчертава, че ГСДП не иска да участва в подписването на лошо споразумение. Той се противопоставя на „непрозрачния“ принцип на арбитражните съдилища, който дава възможност на мултинационалните компании да оспорват националното законодателство.

Неотдавна германският вицеканцлер заяви, че споразумението ще се провали без отстъпки от САЩ, припомнят АФП и БТА. Нов кръг от преговори между ЕС и САЩ е насрочен за юни.

 
 
Коментарите са изключени за Зигмар Габриел с остра критика към Ангела Меркел за ТТИП

Повече информация Виж всички