shareit

Лондон засили мерките за сигурност след атентата в Париж

| от |

Засилени мерки за сигурност в редица държави след кървавото нападение в Париж. Знамената на Франция и Европейския съюз над сградата на френското посолство край Хайд Парк в Лондон са свалени в знак на траур, предаде Нова телевизия.

Хиляди жители на британската столица се събраха снощи на централния площад „Трафалгар” в знак на съпричастност, а през целия ден днес много оставяха цветя и цветни сърца пред посолството. Засилени са мерките за сигурност, като е обявена най-високата степен на риск от атентати в цяла Великобритания.

По улиците на града патрулират тежко въоръжени части на кралската гвардия. Извършват се масови проверки на автомобилите, а контролът по 5-те летища на Лондон е изключително завишен. Медийните и обществените реакции тук са, че подобна трагедия е много вероятно да сполети и Обединеното кралство.

От Скотланд Ярд преди няколко дни обявиха, че предотвратяват по няколко атентата на месец, подготвяни от радикални ислямисти. Напрежението във Великобритания остава много високо и може да се прочете по лицата на хората.

 
 
Коментарите са изключени за Лондон засили мерките за сигурност след атентата в Париж