Заплатите на лекарите

| от |

Колкото повече печели лекарят, толкова е по-вероятно, никога повече да не избере тази професия. А, ако имате намерение да ставате лекар, изберете ортопед.

105

Цифрите са от проучване на 24 000 американски лекари, а сумата за годишната заплата за 2013 -та . От 25-те категории, най-добре платени са ортопедите ( 413 000 долара годишно). На самото дъно са лекарите, които се занимават с ХИВ и заразни болести ( 174 000 долара годишно).

Като цяло данните показват, че нищо не се е променило и че както и в миналото, “ тези, които оперират имат по-високи доходи от тези, които се занимават с хронични заболявания.“

Нивото на специалност и запазване е пропорционално на това колко са доволни специалисти от това колко пари получават. Дерматолозите е вероятно да са доволни от заплатата си( 308 000 долара годишно ), а най-малко доволни са пластичните хирурзи с 321 000 долара за 12 месеца.

Колко по-ниска е заплатата на лекарите, толкова е по-вероятно те отново да изберат медицината като своя професия. От лекарите, които се занимават с вътрешна медицина или ХИВ ( в същото време двете групи с най-ниските заплати ), около 70% отново биха избрали същата професия. При най-добре платените, това са само 44%.

106

 
 
Коментарите са изключени за Заплатите на лекарите