shareit

Зала „Конгресна“ във Варна заета през първите месеци след ремонта

| от |

Зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта вече е плътно ангажирана за първите четири месеца след приключването на ремонта, заяви по Дарик Варна изпълнителният директор на дружеството Минко Христов. По график строителните дейности трябва да приключат до края на месец април и в началото на май да бъде прието домакинството на Световната купа по спортна акробатика, а след него и Държавният шампионат по художествена гимнастика. Преди мачовете през октомври от Европейското първенство по волейбол в Двореца ще се играят и срещи от Световната лига. Ръководството планира и организирането на концерт с известни изпълните за откриването на зала „Конгресна“.

Цялата сума от близо 9,8 млн. лв., които държавата отпусна за ремонта, вече е преведена на общината и от финансова гледна точка няма пречки да бъдат спазени сроковете. При евентуално закъснение фирмата изпълнител има готовност да работи на две смени, заяви Христов.

Screen Shot 2015-01-15 at 21.10.04

© снимка: live.varna.bg

След изграждането на пет нови трибуни капацитетът на залата ще бъде увеличен от 2400 на 5016 седящи места, а размерът на игрището ще стане 27 на 40 метра. Във всички диагонали ще бъдат монтирани четири електронни табла, а старото ще бъде преместено в зала „Младост“. Строителните дейности включват също подмяна на климатичната, ВиК и ел. системите. Акустиката на залата ще бъде запазена чрез нова изолация.

Ръководството на Двореца планира през следващите години обновяване и на другите по-малки зали, както и смяна на външната дограмата, като автентичният облик на фасадата ще бъде запазен.

17 наематели са напуснали Двореца заради ремонтните дейности и приходите на дружеството са спаднали значително. За него в момента работят 43 души на щат.

Според Минко Христов не е невъзможно инвестицията за ремонта да бъде изплатена през следващите години.

 
 
Коментарите са изключени за Зала „Конгресна“ във Варна заета през първите месеци след ремонта

Повече информация Виж всички