shareit

Забравиха отбивка на магистрала „Марица”

| от |

Важна отбивка на магистрала „Марица” забравили да обособят строители на обекта. На мястото където трябва да е връзката с „Тракия” е пропусната отбивката за Стара Загора и Бургас. За гафът за милиони съобщи шефът на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров. Магистралата трябва да бъде завършена до края на годината. Без отбивката идващите от Свиленград превозни средства ще трябва да се качат на „Тракия” но в посока София, да пътуват десетина километра до пътния възел при Оризово и там да обърнат в обратната посока, ако искат да стигнат до Стара Загора или Бургас.

Проблемният участък на магистрала „Марица“ е проектиран от предприятие „Пътпроект“ и е изграден в началото на 80-те години. Отсечката, която години наред свързваше „Тракия“ с Плодовитово и старото шосе между Пловдив и Чирпан е в лошо състояние и ще трябва да бъде ремонтирана преди пускането на „Марица”. Според Лазаров сега държавата ще трябва да плати от бюджета няколко милиона лева, за да може този пътен възел да се проектира на ново и изгради. Това ще стане чрез мост над „Тракия“. За целта скоро ще бъде обявена общесрвена поръчка.

Към момента строителството на останалата част от „Марица“ закъснява. По последни данни аутобанът трябва да е готов до края на септември. Причините за закъснението бяха археологическите разкрития, които удължиха срока с около 1 година, както и непредвидени в първоначалните проекти укрепвания на почви. Иначе магистралата трябваше да е готова още м.г. „Марица“ е дълга 117 километра и свързва „Тракия“ със Свиленград и ГКПП Капитан Андреево.

 
 
Коментарите са изключени за Забравиха отбивка на магистрала „Марица”