shareit

За смъртта на политика

| от |

Реакцията на убийството на Борис Немцов се оказа толкова неординарна, колкото и самият политик. Ако през нощта на изстрелите висшите държавни ръководители говореха, че разследването трябва да бъде взето под особен контрол, то в неделя през деня по отношение на убития звучаха добри думи, каквито той преживе не чуваше от властите. Западната реакция беше сдържана- световните политици оцениха високо Борис Немцов и заявиха, че очакват реални действия в разследването на неговото убийство, пише„Коммерсант“.

Бившият американски посланик в Русия, сега професор в Станфордския университет Майкъл Макфол заяви, че преди да се правят окончателни изводи, трябва да се изчака информацията от руските правоохранителни органи.

„Много хора обаче, смятат, че атмосферата на ненавист и нетърпимост, разпространявана и с помощта на медиите, е спосбствала за тази трагедия“. Според Макфол, изявленията, че убийството на Немцов е свързано с чуждестранни спецлсужби с цел дестабилизиране на ситуацията в Русия е „абсолютна глупост“. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за За смъртта на политика