shareit

Япония разреши танците след полунощ след над 60-годишна забрана

| от chronicle.bg |

Токио свали забраната за танци в Япония след полунощ. В последните 67 години танците след 00.00 часа бяха забранени в един от клубните центрове на света.

В средата на миналата седмица японският парламент официално гласува либерализирането на закона, който забраняваше прекалените веселби.
Според досегашните правила, всички дискотеки в страната трябваше да спират танците, щом часовникът удари полунощ.

Законът е в сила от 1948 година, когато по времето на американската окупация, властите приемат, че освободените американци влияят зле на японската младеж. Законът бил и начин, по който Япония да се бори с проституцията, която процъфтява насред бедността в опустошената от Втората световна война страна.

Законът отслаби захвата си през 70-те и 80-те години, когато клубният живот в Япония процъфтяваше в големите градове.

След като години наред полицията си затваряше очите за нарушенията на закона, през 2010 година органите на реда започнаха агресивни проверки след смъртта на 22-годишен студент в клуб в Осака.

Забраната на танците след полунощ си навлече гнева на музикалната индустрия и музиканти, които обявиха, че правителството трябва да рекламира разрастващата се денс култура на страната.

Промените в закона предвиждат танците да са позволени след полунощ в осветени заведения (степента на светлина трябва да е като в кино салон, когато лампите са включени) и ще влезе в сила през юни следващата година. Задачата на полицията ще е да следи нивата на осветеност в клубовете.

 
 
Коментарите са изключени за Япония разреши танците след полунощ след над 60-годишна забрана

Повече информация Виж всички