shareit

ВСС нищи sms-скандала с телефонни разпечатки

| от |

Членовете на Висшия съдебен съвет ще си вадят разпечатки, за да доказват с кой и как са комуникирали. Това се наложи след като на 14 януари излезе наяве препратен sms от премиера Бойко Борисов до председателя на ВКС Лозан Панов. Целта на разпечатките е да се установи първоизточникът на „доносническото“ съобщение.

„Един от начините това да се случи е всеки един от нас да предостави съгласие за разпечатка на телефонната му комуникация в деня на провеждане на заседанието. Това е лесно изпълнимо“, каза Калин Калпакчиев пред БНР.

Тази сутрин тезата му беше подкрепена от Кристиан Таков, член на Правния съвет на президента Росен Плевнелиев.

Според Таков ваденето на разпечатки би свило кръга около предполагаемия автор на съобщението с текст „Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме“.

Той призова Бойко Борисов да даде отговори на въпроса: кой изпрати смс-а и защо го е препратил на Лозан Панов – действие, което според Таков противоречи на текст на конституцията.

„Господин Борисов, извинете се“, призова Кристиан Таков от студиото на сутрешния блок на Нова ТВ.

Малко преди това премиерският съветник Яне Янев отново пое „отговорността“ за препращането на смс-а, като обяви, че го е получил от „човек от администрацията на ВСС“, а не от член на съвета.

Той обвини председателя на ВКС Лозан Панов в опит да „прикрие това, което се случва в Софийския районен съд, Софийския градски съд, Апелативния съд и ВКС“.

Според Янев „определен кръг“ се опитва да узурпира четирите най-големи съдилища в София – без да назовава поименно източниците на натиска.

 
 
Коментарите са изключени за ВСС нищи sms-скандала с телефонни разпечатки