shareit

Време е за почивка от фитнеса

| от chronicle.bg |

Коледа e за да си угаждаме, а с угаждането идва и вината. Най-лесно тя идва след като сме хапнали добре от нещо, което никак не трябва да хапваме. Може би след това искаме да компенсираме с повечко фитнес – то се оказва не добра тактика.

Коледа е идеалното време да зарежем всичко, да се отпуснем и да дадем малко спокойствие на тялото и ума си.

Коледа е времето, когато трябва да преоткрием нищоправенето. Седнете, изгледайте всички филми, изяжте всичко. Няма по-гаден ден от първият ден след почивка, а той ще дойде скоро, така че се радвайте, че нямате график и не закъснявате за никъде, а дори и да закъснявате, какво значение има.

Истината е, че ви трябва време да свършите всички необходими неща за празника – да се видите с роднини и приятели, да си налеете една ока вино, да хапнете… и още 1000 неща. Фитнесът само заема време. Защо не поспите вместо да ходите на фитнес. Освен това роднините ви ще са там – самото пребиваване на едно място с тези хора може да ви накара да изгорите доста калории.

Почивката ви е нужна не толкова защото сте се уморили кой знае колко, а защото пред вас е една нова година, която ще ви изцеди. Най-близката почивка е чак за Великден (21 април). Човек трябва да си дава малко време за удоволствия и развлечение, защото иначе последиците могат да се тъкмо обратните.

И не, няма да си развалите тялото, ако изпуснете няколко тренировки през последната седмица на годината. Тяло не се разваля с една тенджера сарми, както не се извайва с велоергометър, на който основно си държите дрехите.

Умът и нервната ви система също имат нужда от разсейване. Умът ви трябва да отвикне от тренировъчната ви програма, за да са по-ефективни упражненията ви. Нервната ви система също има нужда от възстановяване, защото на всяка тренировка я изпържвате. Най-добрият лек против този вид изтощение е сънят.

Ако фитнесът и движението ви липсва – чудесно, нека ви липсва. Нека ви стане мъчно, това е хубаво. Пробвайте да се разходите малко: може да отидете до мола, например, тъкмо ще ви слегне храната. А после, когато се върнете в залата, това ще стане с още по-силна любов. Както и още милион хора, които тази година вече заоичват фитнесът сериозно.

 
 
Коментарите са изключени за Време е за почивка от фитнеса