shareit

Време е за евразийския валутен съюз, обяви Путин

| от |

Дойде времето за Русия, Беларус и Казахстан да предприемат действия за създаване на валутен съюз. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руски медии, съобщава news.bg.

„Смятаме, че е дошло времето за разговори относно възможността за формиране на валутен съюз. Работейки рамо до рамо, ще бъде по-лесно да реагираме на външни финансови и икономически заплахи и да защитим нашия единен пазар“, каза Путин след среща с президента на Беларус Александър Лукашенко и казахстанския президент Нурсултан Назарбаев в столицата на Казахстан.

По-рано председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиненко заяви, че ускоряване на процеса на евразийска интеграция е възможно с помощта на „засилване на информационната работа“ във „всички възможни формати“.

Евразийският икономически съюз е създаден на базата на Митническия съюз между Русия и Казахстан и Беларус. Той започна да действа от 1 януари 2015 година. На 26 февруари 1999 година Беларус, Казахстан, Киргизия, Русия и Таджикистан подписаха Договор за Митнически съюз и Единно икономическо пространство. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Време е за евразийския валутен съюз, обяви Путин