shareit

Вот на недоверие за кабинета „Борисов-2“

| от |

БСП и ДПС са провели „изключително полезна среща“ за внасяне на първи вот на недоверие срещу кабинета „Борисов – 2″, съобщи лидерът на социалистите Михаил Миков, символичен домакин на разговорите. Единият вариант е вот срещу цялостната политика на правителството, другият – секторен. Набелязани са три теми – здравеопазване, демография, вътрешна сигурност.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че възможните теми са много и затова партията му предлага вот срещу цялостна политика на кабинета. Консултациите ще продължат другата седмица.

Премиерът Бойко Борисов веднага коментира, че „трябва да има вот на недоверие, защото това е работата на опозиция“. Така, допълни той, правителството ще може да защити действията си.

От няколко седмици БСП говори за вот на недоверие, но това са първите стъпки в тази посока. Междувременно вчера АБВ заплаши да мине в опозиция, ако правителството не подкрепи Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Радан Кънев от ДСБ отхвърли възможността да се върне в управляващата коалиция и обяви, че ще създаде нов политически проект.

ГЕРБ обаче твърдят, че мнозинството е стабилно и предстои с Реформаторския блок да се подпише анекс към коалиционното споразумение.

Миков отказа да коментира SMS-а от премиера Бойко Борисов до председателя на ВКС Лозан Панов. „Чужда кореспонденция не обичам да коментирам, да си коментират тези, дето си пишат“, посочи Миков, помолен от журналисти да вземе отношение по темата.

 
 
Коментарите са изключени за Вот на недоверие за кабинета „Борисов-2“