shareit

Вижте невероятен плаващ арктически град

| от |

Студенти по архитектура разработиха проект за дрейфуващ арктически град Кораб – дрейфуващ град, наречен „Arctic Harvester“, е разработен от двама френски студенти по архитектура.

2

По данни на сайта gizmodo.com „Arctic Harvester“ ще използва големите запаси от прясна питейна вода на айсбергите, които ще „улавя“ в себе си. Формата на града ще е кръгла, самият той ще е покрит със слънчеви панели, за да може да използва максимално енергията, която може да осигури дългото полярно лято.

3

Авторите на проекта мислят, че тези две функции са напълно достатъчни, за да се поддържат хидропонни градини, които ще осигуряват храна за 800 души. През тъмните зимни месеци „Arctic Harvester“ ще черпи енергия от бордова осмотична система, смесваща сол и питейна вода.

4

Плавателният съд-град ще се носи по теченията, които пренасят айсбергите, циркулирайки в кръговите океански потоци между Гренландия и крайбрежието на Лабрадор две години, преди да се отправи на юг към източното крайбрежие на САЩ.

5

Идеята е далеч от реализация. На този етап се търсят инвститори, за да бъде създадено първото поколение прототипи на плаващия град.

)

 
 
Коментарите са изключени за Вижте невероятен плаващ арктически град