В Канада затягат правилата за получаване на гражданство

| от |

Правителството на канадския премиер Стивън Харпър представи на разглеждане на парламента законопроект, който затяга правилата за получаване на канадско гражданство.

Canadian Boy

Според промените, лицата, които имат жителство в Канада и желаят да станат пълноправни граждани, трябва „физически да се намират на територията на страната в течение на четири от последните шест години”, предшестващи подаването на съответстващото заявление. Те също така ще трябва да представят данъчна декларация за този период. В момента за да получат гражданство, имигрантите трябва да са живели през три от последните четири години, като не се изисква потвърждение за платени данъци.

Както отбеляза министърът по въпросите на гражданството и имиграцията Крис Александър, предлага се внасянето на поправки в Закона за гражданството от 1977 г.

По думите му, изменения в имиграционното законодателство ще бъдат внесени за пръв път за последните 25 години. „Канадското гражданство е привилегия, а не право”, подчерта министърът. „И предлаганата реформа е призвана да подчертае това, едновременно усилвайки защитата на институцията на гражданството от злоупотреби”, добави той.

 
 
Коментарите са изключени за В Канада затягат правилата за получаване на гражданство