shareit

Украйна се управлява с диктат отвън, обяви Виктор Янукович

| от |

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович смята, че страната му след преврата се управлява отвън. Това мнение той изразява в своята статия „Украинците искат мир“, публикувана във вестник „Аргументи и факти“, съобщават руски медии.

Украйна се оказа под външно управление, на сегашните лидери им се диктува отвън какви решения да вземат. Смятам, че на годишнината от прехода на властта тези лъжци трябва да отидат на „Майдана“ и да се отчетат пред народа относно изпълнението на обещанията си. Хората сами ще дадат оценка, подчертава Янукович.

Той определи конфликта в Донбас като най-голямото престъпление на новата власт в Украйна. Според него причините за този конфликт се коренят в желанието на новото управление да унизи Донбас, допълвайки, че жителите на Донбас са станали невинни жертви на безкомпромисните политики на властта.

Бившият държавен глава формулира националните идеи, които според него могат да сплотят Украйна и да сложат край на войната. По думите му Украйна трябва отново да се превърне в силна независима страна, да възстанови икономиката, да започне да разрешава социалните въпроси.

Янукович в момента живее в Русия.

Бившият министър-председател на Украйна Николай Азаров призова за създаване на „правителство на изгнанието“, което да противодейства на „антиукраинския режим в Украйна“. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Украйна се управлява с диктат отвън, обяви Виктор Янукович