Ученик откри диамант в тематичен парк

| от chronicle.bg, по БТА |

Ученик откри 7,44 каратов диамант в тематичния парк „Кратерът на диамантите“ в южната част на американския щат Арканзас.

Калел Лангфорд посетил природната забележителност заедно с родителите си. В „Кратера на диамантите“ всеки турист може да пробва късмета си и да открие скъпоценен камък. На 14-годишния ученик му били нужни само 30 минути, за да се натъкне на скъпоценната находка. В близост до ручей той събрал бляскавото камъче с цвят на кафе. „То беше толкова тъмно, че не ни се стори да е диамант, така че решихме да проверим“, спомня си бащата на Калел, Крейг Ланглорд.

Специалисти от парка установили, че невзрачното кафяво камъче всъщност е скъпоценно. По формата си то напомня куб. Находката влезе в първата десятка на откритите диаманти в парка за цялата му история. Калел имаше право да кръсти находката си, каквато е традицията. Той я нарече „Диамантът Супермен“, тъй като е голям фен на комиксовия герой.

„Кратерът на диамантите“ получи статут на парк през 1972 година. Оттогава там са открити от посетители над 30 хиляди скъпоценни камъка, които те имаха право да си отнесат вкъщи.

 
 
Коментарите са изключени за Ученик откри диамант в тематичен парк