shareit

Цветан Василев продаде фабриката в Парачин

| от chronicle.bg |

Екс-банкерът Цветан Василев е продал мажоритарния пакет от акциите на стъкларския завод в сръбския град Парачин на оръжеен търговец, съобщава сръбският в. Blic.

56% от капитала на свързаната с Василев българска фирма „Глас Индъстри“ е придобит от „ЦПР Импекс“, сръбска компания, чиято основна дейност е търговия с оръжие и военно оборудване.

Изданието съобщава, че ЦПР Импекс планира да изкупи и останалите 44% от българската фирма. Засега е известно, че новият собственик на стъкларския завод планира да съкрати около 400 работника и да разшири асортимента на производството.

На всеки от освободения персонал ще бъде предложено обезщетение, казва Петър Църногорац, директор на ЦПР Импекс, който преди година е бил арестуван за кратко по подозрение за участие в нагласени обществени поръчки за продажба на оръжие на сръбската армия.

ЦПР Импекс е придобил собствеността на стъкларския завод срещу част от дълговете на компанията, възлизащи на 600 млн. динара (близо 5 млн. евро).

Задълженията на фабриката са към Агробанка, „Сърбиягаз“ и други кредитори. Цветан Василев купи завода през 2012 г. за 35 млн. евро.

Понастоящем Цветан Василев все още в Сърбия, а прокуратурата отказва да го разпитва с видеоконферентна връзка за фалита на КТБ.

 
 
Коментарите са изключени за Цветан Василев продаде фабриката в Парачин