shareit

Цацаров: Не чета романите на Цветан Василев

| от |

С драматичен роман сравни главният прокурор Сотир Цацаров интервюто на банкера Цветан Василев. Цацаров отдавна спрял да чете „романи“ от типа „оставих нещо написано в плик и ако умра, то ще се отвори“.

Повод за изказването му бяха твърденията на Цветан Василев, че е разказал нелицеприятни неща за политическия ни елит, за икономическия живот, които са поверени на двама нотариуси от различни държави. Тази информация обаче би излязла наяве едва при евентуална негова смърт.

Цацаров подчерта, че всеки има право да дава интервю и да казва, каквото желае. Дори лицето, което е обект на искане за екстрадиция, има това право, допълни той: „Всеки има право да защитава себе си по всеки нормален начин както в рамките на наказателен процес, така и пред обществото“, коментира Цацаров. Самият той призна, че не е чел цялото интервю с Цветан Василев, а само част от него и обобщи, че не впечатлен особено.

Ако прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването „КТБ“ дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финансисти”, риторично попита главният прокурор журналистите, които го чакаха във фоайето пред кабинета му. Според Цацаров девет месеца е нормален период за разследване на такива банкови дела, а и КТБ не е елементарен случай.