Тодор Батков заплаши с бойкот заради ТВ правата

| от |

„Аз съм готов и на крайни стъпки – да бойкотираме излъчването от новото първенство, ако не се промени системата на разпределение“, обяви президентът на Левски Тодор Батков относно разпределението на приходите от ТВ правата, предаде БГНЕС.

Днес ръководството и играчите на „сините“ поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски, за да почетат паметта на Апостола на свободата. „Добре, че има поне един ден в годината, в който ние българите смирено свеждаме глава и си спомняме ценностите, в името на които са загинали стотици хиляди наши сънародници – за да има България, да има български народ, да има български език. Гордеем се, че носим името на най-великия българин. Да си пожелаем повече смирени и повече да мислим за България“, каза Батков.

Той сподели очакванията си за представянето на неговия тим през пролетния полусезон. „Надявам се, убеден съм, вярвам, че ще се представим достойно през годината. Бъдещето ще покаже, след 3 месеца ще отчетем приключването на сезона, надявам се целите, които сме поставили, да бъдат постигнати – тройка, спечелване на Купата и задължителна евровиза. Като игра – подобрена игра, атрактивен и нападателен футбол, добра симбиоза между тези 9 чужденци и останалите 14 футболисти, от които 9 са юноши на клуба“.

„Аз не желая да управлявам и никога не съм управлявал. Радвам се, че имаме работещ Управителен съвет, изключително амбициозен спортен директор, успял и амбициозен треньор и екип около него. Никога не съм бил в управлението, за да се оттеглям. Постът председател на Надзорния съвет или президент е по-скоро задължение, отколкото управление“, допълни адвокатът.

„Аз не продавам акции, искам дебело да го подчертая. Призовахме хората, които обичат Левски, да дарят всеки каквото може на клуба и аз на всеки от тях ще предложа да станат съпричастни като им прехвърля безвъзмездно мой пакет. Има разлика. Има интерес и предполагам, че ще се случи. В рамките на 3 месеца предполагам, че ще има сериозен ефект, надявам се до 10 процента от акциите да отидат в стотици хиляди левскари“, обясни Батков.

„Лицензът в немалка степен зависи от тази акция, това ще бъде спасителна помощ за клуба, за да наваксаме изоставането и да изпълни критериите за получаването на евролиценз“.

Президентът на „сините“ коментира и най-дискутираната тема в последните дни – разпределението на приходите от ТВ правата „Трябва да се промени системата на разпределение и решаващата тежест да има коефициента на гледаемост на отделните мачове, който да бъде отчитан обективно, а не с манипулативни пипълметри. Докато първенството се излъчваше от ТВ7 и имаше обективна пипълметрия, нещата бяха въпиющо в полза на Левски и ЦСКА. Сега чувам, че има някакви промени, нека не бъркаме евромачовете на Лудогорец с мачовете за първенство“.

„Трябва да има справедливост при разпределението. Веднага давам контрапункт с Испания – кои са най-гледаните отбори и чий са телевизионните права и как става разпределението. Не искам отсега да правя скандал, но няма да отстъпим и ако в този случай колегите от ЦСКА са с нас, съм готов и на крайни стъпки – да бойкотираме излъчването от новото първенство, ако не се промени системата на разпределение. Да, БФС може да ни отнеме лиценза, нека ни отнеме лиценза на нас и ЦСКА, да видим как ще стане. Да си намерят една административна сграда и да се преместят в Североизточна България от БФС“.

„Кредитът на доверие към Георги Иванов е пълен, неограничен и безрезервен, респективно към Стойчо Стоев“, завърши той.

 
 
Коментарите са изключени за Тодор Батков заплаши с бойкот заради ТВ правата