shareit

Няма те, като италианската полиция

| от |

Рим очакваше около 600 000 души да посрещнат Нова година по улиците на града. Рим не очакваше 83,5% от полицаите да вземат отпуск по болест.

Република пише, че от 1000 полицаи, които трябвало да се грижат за сигурността, около 835 не са се явили на работа заради това, че дарили кръв (и са получили почивен ден) или внезапно са били възпрепятствани поради физически проблеми.

Министърът на държавна служба заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни мерки срещу всички полицаи, които не са дошли на работа, а кметът на Рим обвини, че искали да унищожат посрещането на Нова година (но не успели).

Всичко това предшества месеци спор с правителството около заплатите и условията на труда. В своя защита полицаите обясняват, че на римската полиция сериозно и липсват хора. Според техните цифри в момента рим има 5900 полицаи, а трябват 9400, „с тези цифри ние повече не можем да предлагаме 24-часово обслужване, седем дни в седмицата.“

Масовата дезертация на 83% от общо хиляда души полиция, която трябваше да патрулира улиците на Рим, беше наречена „неприемлива”, поради потенциалната опасност, която създава за обществото.

Повече от три четвърти от полицаите в Рим не отидоха на работа в нощта на Нова година, заявявайки, че са твърде болни, за да работят, пише в. „Дейли мейл“.

 
 
Коментарите са изключени за Няма те, като италианската полиция