Тайнствената светлина на Марс: Всички искат да знаят какво е записал „Curiosity“

| от |

На една от снимките, които „Curiosity“ е записал на Марс се е появила мистериозна светлина. Мнозина изтълкували това като доказателство, че има живот на Червената планета.

Разбира се, първите са блогъри, чиято мисия е да докажат, че съществува интелигентен живот на Марс, но НАСА и новинаритe, които не са склонни към преувеличение не са особено впечатлени от снимката и твърдят, че подобни снимки се правят всяка седмица .

72

„Въпреки че в момента не мога да обясня за каква светлина става дума, прекалено е да се предполага, че става дума за интелигентен живот. На обществеността и e позволено да спекулира, но НАСА е организация, която работи само с доказани факти и за нея надежността на информацията е важна. Трябва да се преразгледат всички други възможности, преди да прибягваме до проучването на не толкова реален феномен“, пише Бен Бигс, редактор на списанието All About Space .

НАСА, за разлика от блогърите и медиите не eсклонни към “ усещания „, не искат да се включат в абсурдни дискусии.

„На хилядите снимки, които получаваме от Curiosity, на такива с ярка светлина попадаме всяка седмица. Такъв блясък може да предизвика заслепяването на каменната повърхност, а това е и най-вероятното обяснение за появата на светлината на тази снимка „, обяснява Джъстин Маки от JPL, ръководител на екипа, който е направил и управлява навигационната камера.

 
 
Коментарите са изключени за Тайнствената светлина на Марс: Всички искат да знаят какво е записал „Curiosity“