shareit

Супермоделите от 90: Къде са днес

| от chronicle.bg |

Светът на модата нямаше да е същият без имената на дългокраките супермодели, оформили облика му. В началото на тази година трите модни икони на 90-те Синди Крауфорд (49), Клаудия Шифър (45), Наоми Кембъл (45) се събраха за рекламната кампания на колекция пролет-лято на Balmain. Според творческия директор на Balmain – Оливър Рустейн, култовите манекенки са станали „по-хубави с времето“. Трите бяха снимани в черно-бяла фотосесия от фотографа Стивън Клайн.

Целта на кампанията се да се покаже, че не всичко са социални медии и Instagram. „Balmain има дълбока душа, не е само за последователите. Става дума за мечти и любов и мисля, че тази кампания ще покаже това и ще се върне към корените. Тази кампания е за онова, което ме кара да обичам модата и тези три жени са именно това. Тези три жени са онова, което ме накара да обичам модата вчера, кара ме да обичам модата днес и ще ме накара да я обичам и в бъдеще“, каза тогава Рустейн.

Въпреки че времето не спира за никого, супермоделите от 90-те са способни да докажат, че в модата са необходими качества, непреходни с времето и красотата наистина не се ограничава до определена възраст.

С годините някои от модните звезди на 90-те се посветиха на семействата си като Ники Тейлър и Татяна Патиц, докато други продължават с модните изяви. Много от манекенките опитаха да пробият в киното и имаха кратка актьорска кариера (Тайра Банкс например), трети станаха дизайнери на собствени модни линии (Наоми Кембъл пусна линия бельо). Със сигурност с годините много неща са се променили за супермоделите от 90-те.

Как изглеждат днес и какво се случва с тях, може да видите в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Супермоделите от 90: Къде са днес

Повече информация Виж всички