Студентка създаде полезна за имунитета бира

| от chronicle.bg, по БТА |

Студентка от Националния университет на Сингапур изобрети нов вид бира, богата на пробиотици, която има свойството да неутрализира токсините и вирусите и подпомага имунната система.

Четвъртокурсничка Алсин Чан решила да създаде полезната за имунитета бира, защото по-голямата част от пробиотичните напитки са на млечна основа. Затова хората с непоносимост към лактоза или алергия към протеини ги избягват.

Момичето призна, че прибавянето на пробиотик в бирата е доста „сложен трик“, тъй като напитката съдържа киселини, възпрепятстващи оцеляването и развитието на полезните бактерии. Студентката експериментира с пет вида щамове на пробиотици и постигна успех с Lactobacillus paracasei.

В 100 милилитра от финалния вариант на полезната бира се съдържат милиард пробиотици, а съдържанието на алкохол е 3,5 %. Процесът на варенето трае около месец. Алсин Чан и ръководителят й проф. Лю Шао Цюан смятат да патентоват изобретението. Японска компания, чието име засега остава в тайна, прояви интерес към продукта.

 
 
Коментарите са изключени за Студентка създаде полезна за имунитета бира