shareit

Строежът на третия лъч на метрото започва тази година

| от |

Още през тази година се очаква да започне строителството на третата линия на метрото, с най-тежкия участък – от „Театър зад канала“ до Красно село. Това са нови над седем километра метро и още седем метростанции.

Освен това през пролетта на 2015 година ще бъдат пуснати в експлоатация двете линии – до летището и до бизнес парка. Нови 90 хиляди души ще се качат на метрото.

Припомняме, на 29 декември на последното си заседание Столичния общински съвет прие бюджета за 2015 г. години на стойност 1 млрд. 459 млн. лева.

За София 2015-а година ще бъде поредната година със сериозна строителна програма, каза за БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че най-големият проект продължава да бъде изграждането на столичното метро, продължава и строителството на втория метродиаметър до станция „Черни връх“ в квартал „Хладилника“.

Планът е до края на месец август 2015 година да бъде освободено движението по булевард „Черни връх“ и вече до средата на 2016 година да можем да се пусне и този важен участък.

През годината ще продължи и реновирането на основни улици и булеварди. Предвижда се и изграждане на кръстовище на две нива при булевардите „България“ и „Иван Гешов“. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Строежът на третия лъч на метрото започва тази година