Стек сандвич с говеждо и зеленчуци – за уикенд брънч с приятели

| от |

stek-sendvich-62037Порция: за 4 души

Състав

  • 20гр. масло
  • 2 глави громид лук
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • 1 супена лъжица оцет балсамов
  • 2 говежди пържоли (около 500гр.)
  • 8 филийки хляб
  • 2 печени чушки от буркан
  • 40гр. рукола
  • пържени или печени картофи като допълнение

С остър нож разрежете стековите по дължина, за да получите 4 тънки филийки. Загрейте електрическа скара. Подправете стековите със сол и черен пипер и ги изпечете на скарата от двете страни за около 5-6 минути за всяка страна или пък пък си ги направете по ваш вкус. Прехвърлете ги в чиниите и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги да постоят така 5 минути.

Поставете парчетата хляб на грила за да се запечат. Подредете парче изпечен хляб в чиниите за сервиране.Намажете с майонеза. Добавете пържолата, карамелизиран лук, резен чушка и рукола. Сгънете с друго парче хляб, за да получите сандвичи.

По желание ги поднесете с пържени или печени картофи.
Наздраве!

 
 
Коментарите са изключени за Стек сандвич с говеждо и зеленчуци – за уикенд брънч с приятели