Среща във връзка с напрежението на летището в Бургас

| от |

Областният управител на Бургас организира среща във връзка с напрежението на летището. Големи превозвачески фирми протестират срещу увеличените такси на паркинг на автобусите, предаде репортер на Радио „Фокус” – Бургас.

burgas

Представители на няколко фирми са се събрали на входа на бургаското летище, под надлеза, за да изразят несъгласие с увеличените 5 пъти такси за ползване на паркинга на летището. За миналата година за автобус те са заплащали 80 лв., докато тази година фирмата, която стопанисва паркинга, иска такса от 400 лв. Представители на големи превозвачески фирми заявиха, че ще отидат на среща с областния управител по обед, но ако не постигнат съгласие за решаване на техните проблеми в знак на протест ще качват туристите от външната спирка на летището. Има засилено присъствие, над 5 коли на полицията и жандармерията и за това не протестират с автобусите.

По повод създалото се напрежение между концесионера на летище Бургас и различни превозвачи извършващи трансфери от и до летище Бургас Областният управител на област Бургас Павел Маринов кани на работна среща–разговор всички заинтересовани страни във вече създадения спор. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Бургас. Срещата е от 12.00 часа в залата на втория етаж в сградата на областна администрация – Бургас.

 
 
Коментарите са изключени за Среща във връзка с напрежението на летището в Бургас