Според Сара Пейлин имигрантите в САЩ трябва да „говорят американски“

| от chronicle.bg |


Бившият кандидат за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин заяви в неделя, че имигрантите в САЩ трябва да „говорят американски.“

„Може да изпратите съобщение и да заявите, че искате да сте в Америка: а) по-добре да сте легално тук или сте вън б) когато сте тук, нека да говорим американски“, отговори Пейлин на въпроса на CNN относно критиката на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп към колегата кандидат Джеб Буш, използващ испански.

„Нека говорят на английски, това е като обединителен аспект на нацията, езикът, който се разбира от всички“, каза Пейлин.

В интервюто в неделя тя защити Тръмп срещу атаките, че не е достатъчно опитен и знаещ, за да бъде президент, след като републиканецът се препъна на въпросите за външната политика и сигурността в интервю с консерватора – радиоводещ Хю Хюит. „Не мисля, че обществото го е грижа дали някой знае кой е лидера на определен регион или религия, или нещо друго.“, отсече Пейлин.

Сара Пейлин добави и някои критики за скорошното пътуване на президента Барак Обама до Аляска, което бе определено като „туристическо пътуване.“ A президента на САЩ бе посъветван да „носи голяма тояга. Да не носи selfie стик.“

 
 
Коментарите са изключени за Според Сара Пейлин имигрантите в САЩ трябва да „говорят американски“

Повече информация Виж всички