shareit

Шест страни създадоха „Глобална коалиция на щастието“ на среща в Дубай

| от chr.bg, БТА |

Шест страни – ОАЕ, Казахстан, Коста Рика, Мексико, Португалия и Словения, създават „Глобална коалиция на щастието“, беше обявено вчера на провеждащата се в Дубай Шеста световна правителствена среща на върха, посветена на въпросите на ефективното държавно управление и на внедряването на съвременни технологии в различни сфери на живота, предаде ТАСС. В престижния форум участват над 4000 делегати от 140 страни, включително лидери на международни организации, представители на ръководството на водещи научно-технически структури и на технологични корпорации от цял свят.

На церемонията по подписването на споразумението за създаване на Глобалната коалиция на щастието беше премиерът на Обединените арабски емирства и управник на емирство Дубай Мухамед бен Рашин Ал Мактум, под чийто патронаж се провежда форумът. Документът бе подписан от министри от шестте страни.

„Светът се нуждае от нови форми на коалиции, които да работят за благополучието и щастието на народите, – каза Ал Мактум. Дойде време да се обединят усилията на правителствата за формиране на нови подходи и механизми, които да позволят да се постигне щастие за хората и да се подобри качеството на живота им.“

Новата коалиция, посочи той, е „възможност за членовете й да обменят идеи и опит, а също да се поучат от нашия опит и да се покаже как в ОАЕ гледат на щастието като крайна цел на дейността на всяко правителство“.

Според него „инвестициите в щастието гарантират безопасност, мир и съвместно съществуване между народите, щастието противостои на ненавистта и екстремизма“. „Ние очакваме, че глобалната коалиция на щастието ще залегне в основата на положителните промени в света“, подчерта премиерът на ОАЕ.

Световната правителствена среща на върха е учредена през 2013 г. като „представителен форум за обсъждане на идеи и технологии, които променят света и формират бъдещето“, заявиха негови организатори. Той се използва за „презентация на смели иновационни проекти, призвани да извършат пробиви и да променят представите за хоризонтите на възможното“.

В програмата на сегашния форум присъстват и други теми, като пътищата за постигане на благополучие и справедливост в обществото през 21-и век, реагирането на климатичните промени, перспективите за усвояването от човека на други планети, ролята на биотехнологиите в медицината в най-близко бъдеще, и редица други.

 
 
Коментарите са изключени за Шест страни създадоха „Глобална коалиция на щастието“ на среща в Дубай

Повече информация Виж всички