shareit

Шефът на ВВС под денонощна охрана

| от |

Генералният директор на ВВС е пазен от елитни телохранители заради смъртни заплахи. Причина за тях е свалянето от ефир на водещия на Top Gear Джеръми Кларксън, съобщи ВВС.

Тони Хол и съпругата му Синтия са охранявани денонощно от служители на специалните части. Те се намират в своя дом в графство Оксфордшир. Полицията разследва заплахите срещу Хол.

Според представители на полицията все още никакви арести не са направени по случая. Официалният представител на ВВС отказва всякакви коментари по темата.

Шефът на британската обществена телевизия е получил първия заплашителен имейл веднага след оповестяването на решението да не подновява договора на екцентричния Джеръми Кларксън.

Хиляди почитатели на автомобилното шоу се обявиха в подкрепа на Кларксън, като бяха организирани и няколко онлайн петиции.

Кларксън бе уволнен заради използването от него на физическа сила, а също заради „крайно обидните изказвания“ в продължение на дълго време спрямо продуцента на предаването Ойдин Таймън. Той заяви обаче, че няма да предявява обвинения срещу Кларксън.

 
 
Коментарите са изключени за Шефът на ВВС под денонощна охрана