Седем руски чудеса

| от |

Няколко руски телевизионни и радио станции преди няколко години организираха вот на чудесата в Русия. Всеки жител на Русия можел да участва в гласуването, което се проведе през интернет и с изпращане на SMS. Следва техния избор:

Езерото Байкал

??. ?????? ? ?????, ?????? (View of Baikal Lake with Sayan Mountain Range, Siberia)

bajkal

Zabaikalski National Park, Lake Baikal, Siberia, Russia

Байкал се намира в източната част на Сибир и се смята за най-дълбокото езеро и най-големият резервоар на прясна вода в света. Дълбоко е 1500 м, а цветът на водата въпреки неговата дълбочина е бистро син.

Долината на гейзерите

gejzeri2

Долината се намира на Камчатка и е интересна заради стотина активни и атрактивни гейзери. Беше класирана в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Родината-майка зове

Rodina-mat

majka1

Този голям паметник е построен през 50-те години на миналия век във Волгоград в чест на войниците, които са загубили живота си във Втората световна война. Паметникът е преместен в Книгата на рекордите на Гинес и е два пъти по-висока от Статуята на свободата в Ню Йорк.

Петерхоф

петр

peter3

Това място е построено по заповед на Петър I в началото на 17-ти век и се намира в непосредствена близост до Санкт Петербург. Поради изобилието от зеленина, вода, злато и прекрасна архитектура се счита за най-голямата туристическа атракция в Русия.

Катедралата на Василий блажени

katedralata vasilii

4

Катедралата се намира на Червения площад и е разпознаваема със своите куполи и цветове. Построена е в периода между 1555 и 1561 г. в чест на победата на цар Иван Грозни над Монголците.

Стълбове на Комската република

The Seven Giants of the Urals

Никой не е сигурен в това, кога точно са възникнали, но учените са съгласни с едно – че само природата може да направи нещо такова. Смята се, че са възникнали преди 200 милиона години, а височината им е 42 метра.

Елбрус

Най-високата точка на Русия, а според някои и най-високият връх на Европа. Претъпкан е с туристи и любители на ските и зимните спортове. Неговата височина е 5600 метра.

2

 
 
Коментарите са изключени за Седем руски чудеса