shareit

Съвети за умерено успешни хора

| от chronicle.bg, по Емер О'Тул, Guardian |

В момента интернет прелива от статии, които споделят „тайната на успешните хора”. 2016-та е нова година и ако преструктурирате цялото си съществуване, има шанс да станете безумно успешни.

Внимание! Спойлери: Ето ги тайните:

Ставайте в 5 сутринта, правете упражнения за тялото и ума, управлявайте по-добре времето си. Хранете се здравословно, обличайте се така, че да изглеждате професионално, поставяйте си лични цели. Направете график за качествено прекарване на времето с близките си. Разчистете ненужните вещи у дома. Дишайте.

Винаги кликам на такива статии, въпреки че знам какво пише в тях. Всеки път се надъхвам да си лягам в 9 вечерта, за да ставам в 5, когато всички още спят и да мога да свърша повече неща. Ентусиазмът обаче ме напуска и когато дойде сутринта, просто продължавам да спя.

Това да си много успешен всъщност звучи доста стресиращо. Затова ето няколко съвета как да бъдете умерено успешни, без да се налага да полагате извънредни усилия.

Ставайте в нормален час

Само много успешни мазохисти стават преди 7 сутринта по свой избор. Поставям 6.30 сутринта като абсолютна граница за нормална настройка на алармата. Все пак се опитвайте да не сте все още в леглото на обяд в делничните дни.

Започвайте всеки списък със задачи с отметка: да направя списък със задачи

По този начин успявате да отметнете една свършена задача веднага, което ви кара да се чувствате успешен. Полезно е и това да загубите този списък малко след като е направен, за да живеете с илюзията, че завършвате нещата дори когато не е така.

Разпускайте

Не става дума да се събуждате с повръщано в косата, но е добре да си давате време за здравословно разпускане.

Хранете се нормално

Ето няколко съвета за храненето на умерено успешните хора: яжте закуски на закуска, храни, подходящи за обяд – на обед и вечеря – във времето за вечеря.

Ползвайте краката си

След като сте станали в нормален час и сте се нахранили нормално, вероятно трябва да обмислите малка разходка. Например – вместо да стигнете до работа с колата или с градския транспорт, опитайте да вземете поне част от разстоянието пеша. Така печелите от времето, което много успешните губят във фитнеса.

Приемете своя хаос

Някои хора са разхвърляни, но има много по-лоши неща в живота. Да бъдеш сериен убиец, например.

Правилото

Всеки умерено успешен човек си има правило. Понякога крайният срок надвисва на главата ви, пощенската кутия е пълна с непрочетени мейли, а телефонът не спира да звъни. Точно преди да експлодирате, трябва да си кажете: „Майната му” и да си разделите бутилка вино с друг умерено успешен човек, който си е казал „Майната му”, да поговорите за книги, феминизъм, филми и секс. Започнете да прилагате това правило и няма да сбъркате.

Ето, вече сте умерено успешен човек и може да се насладите на прекрасна, макар и на моменти – по-неспокойна – нова година.

 
 
Коментарите са изключени за Съвети за умерено успешни хора