shareit

Саня срещу Рут

| от |

„Ние сме отворени за дискусия, тъй като е очевидно, че има огромен проблем. Няма прозрачност и действията на дружеството ПРОФОН са неясни за голяма част от обществото”. Това обяви в студиото на „Здравей, България” певицата Рут Колева.

От няколко дни в медиите се разрази буря между нея и Саня Армутлиева, а повод за острите нападки срещу шефката на „Вирджиния рекърдс” бяха думите на Рут Колева, че се ограбва трудът на талантливите българи.

„ПРОФОН е единственият механизъм, по който голяма група продуценти и изпълнители могат да си съберат справедливите, дължими по закон, възнаграждения от много големи групи ползватели на тяхната музика”, обясни Саня Армутлиева.

По думите на Рут Колева обаче „режисьори на клипове на песни твърдят, че ПРОФОН е събирала пари за авторството на клиповете”.

„Тези пари телевизиите казват, че са ги дали, а ПРОФОН казва, че не са ги получили.Значи някой по системата лъже”, намекна Рут.

„По смисъла на закона режисьорите, сценаристите и операторите са автори, а ПРОФОН не събира авторски права за аудиовизуални произведения. Дружеството, което трябва да събира техните права, се нарича „Филм аутор”, контрира Саня Армутлиева.

„Вие трябва да си подадете оставката”, подкани Рут Колева. „Ние двете не сме една срещу друга, защото имаме общи интереси”, категорична бе Саня Армутлиева.

Целия разговор гледайте във видеото.

<iframe width=“690″ height=“360″ src=“http://vbox7.com/emb/external.php?vid=4be1ff9423″ frameborder=“0″ allowfullscreen></iframe>

 
 
Коментарите са изключени за Саня срещу Рут